Ekstrem vandring: 6.437 km langs Yangtze-floden

ASH1Den walisiske eventyrer Ash Dykes har sat sig for at vandre hele Yangtze-flodens længde. Det er der ingen, der tidligere har gjort – og allerede inden han helt er i gang, er der tilsyneladende problemer. 

Yangtze-floden flyder omtrent 6400 kilometer gennem Kina – fra de frosne vidder på det tibetanske plateau til det Østkinesiske Hav nær Shanghai. Ingen flod i verden flyder længere gennem et enkelt land, og ingen har nogensinde vandret langs hele floden. 

Det vil den walisiske eventyrer Ash Dykes lave om på. 

Han er således sat ud på en mission, hvor han vil vandre de omtrent 8.000.0000 skridt langs floden, som blandt andet går fra Tibets højder, gennem dybe slugter og tropiske egne. 

Dykes regner med, at turen vil tage et år at gennemføre.

Allerede inden han kom ordentligt i gang og nåede frem til flodens udspring, var der dog problemer. Flere folk fra hans filmhold havde problemer med højden og i et indlæg på hans hjemmeside – hvor der bestemt ikke bliver holdt igen med superlativer og dramatisering – blev der sat spørgsmålstegn ved, om hele eventyret var forbi, inden det var gået ordentligt i gang.

Det var det dog ikke, og nu er Dykes nået frem til flodens udspring og kan begynde den lange tur mod havet. 

Du kan følge turen på hans hjemmeside og på facebook

Foto: Ash Dykes 

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Onsdag, 29 August 2018, opdateret 29 August 2018, læsninger: 2233

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind