tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Endelig officiel: 450 km vandresti i Wales  | Vandring | Opdag Verden

Endelig officiel: 450 km vandresti i Wales

CambrianWayVandreruten blev allerede udtænkt for 50 år siden, men nu er den blevet officielt anerkendt. Det betyder, at hele den bjergrige sti nu vil blive markeret med skilte.

The Cambrian Way går fra Cardiff længst mod syd til Conwy i det nordligste Wales. Undervejs har man fornøjelsen af at vandre gennem berømte bjergområder som Black Mountains, Brecon Beacons og Snowdon – og nyde de 22.500 højdemeter, man forcerer undervejs.

Det var bjergvandreren Tony Drake, der udtænkte den formidable rute for et halvt århundrede siden, og da han døde i 2012, efterlod han penge til Ramblers Cymru, så de kunne gøre arbejdet med at få markeret ruten gjort færdigt.

Det er nu lykkedes dem at få The Cambrian Way officielt anerkendt ved at lave aftaler med landejere, byråd, nationalparker osv. langs ruten. Det betyder, at den nu er i gang med at blive markeret hele vejen.

Ramblers Cymru anslår, at hele stien er færdigmarkeret i løbet af 2020, men det vil stadig være en god ide at have et godt kort over ruten. Og så er det værd at nævne, at Cicerone, der specialiserer sig i guider til især vandreruter, netop har udgivet en ny guide til Cambrian Way

Læs mere om Cambrian Way

LÆS OGSÅ:

Munro-bagging i højlandet
3 klassiske vandreture i England og Skotland
154 km på West Highland Way 

Skrevet af: Redationen. Foto: Sebastien Coell / www.shutterstock.com, Skrevet Tirsdag, 13 august 2019, opdateret 17 januar 2020, læsninger: 4409

Log ind