Eventyrligt par skaber vandrerute på 4239 km

UltraPedsIkke helt tilfreds med de vandreruter, der findes? Så lav din egen. Det var opskriften for et par garvede vandrerotter. Resultatet er en episk vandrerute, der samtidig trækker på et par klassiske stier.

Der er mange smukke ture og vilde eventyr, der er født sene aftener i lampens skær, kortet spredt ud på bordet, drømmene på frihjul.

Sådan var det også for det amerikanske par Ras og Katy Vaughan.

De kalder sig The Ultrapedestrians, har mere end almindeligt mange kilometer i vandrestøvlerne og var frustrerede over kulturen med evige hastighedsrekorder på USA's lange vandreture som Pacific Crest Trail og Appalachian Trail. Det skriver The Idaho Statesman.

På kortet over det nordvestlige USA så de, hvordan de ved at forbinde et par allerede formidable vandrestier kunne skabe deres helt egen langdistancevandrerute: En tur, der forbandt Pacific Crest Trail, Oregon Desert Trail, Pacific Northwest Trail og Idaho Centennial Trail i et episk loop, der byder på masser af forrevne bjerge, endeløse ørkener, varme kilder, oldgamle petroglyffer og stier, de havde for sig selv.

De kaldte vandreturen, som de gennemførte sidste år, for The UP North Loop.

Det tog dem 174 dage at tibagelægge ruten, og skulle du have lyst til at vandre i deres fodspor, så finder du kort med GPS-koordinater på lige HER.

Læs mere om parret på ultrapedestrian.com

Læs mere om Pacific Crest Triail

Læs mere om Oregon Desert Trail

Læs mere om Pacific Northwest Trail 

Foto: North Cascades National Park - Marina Poushkina / www.iStockphoto

FAKTA

Find mange flere artikler om ture i USA

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Søndag, 20 Januar 2019, opdateret 20 Januar 2019, læsninger: 2207

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...