• Hjem
  • Artikler
  • Hjemmetørret havregrød med svampe & spinat + et pift af Japan

Hjemmetørret havregrød med svampe & spinat + et pift af Japan

IMG_1120.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 09. maj 2021
Læst af: 10187

Få en solid start på dagen med en gang ekstra nærende havregrød tilsat et japansk snit. Opskriften har en friskhed, du ikke finder i en frysetørret ret, men vejer ikke meget mere.

Her er en nem, lækker ret til vandreturen. Den er perfekt til dag et eller to, hvor råvarerne stadig er friske, og mens du kan spise den til morgenmad, egner den sig også glimrende til aftensmaden.

Retten vejer ikke meget i rygsækken, og så er den nem at lave på tur med selv det mest simple køkkenudstyr; denne gang lavede vi den med en gasbrænder, en let gryde og en ske. Ponzu, som er en form for citrusbaseret soyasauce (som man for øvrigt nemt selv kan lave), giver retten et pift af Japan. Det lyder måske sært kombineret med havregrøden, men tro os; retten er lækker og lige til at lave.

Det skal du bruge

  • 4 shiitake-svampe
  • 50 gram babyspinat
  • ½ skalotteløg
  • 350 ml bouillon
  • 1/8 tsk. salt
  • Knivspids peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 portion hjemmetørret havregrød (se boks)
  • 1 spsk. ponzu

Sådan gør du

  1. Svits svampe i olie, salt og peber. 
  2. Tilsæt babyspinat + ponzu og svits et par minutter mere. Sæt til side.
  3. Svits skalotteløg i olie i ca. 2 min. 
  4. Tilsæt bouillon + havregrød og lad det simre i 3-5 minutter, eller til det har den konsistens, du bedst kan lide. 
  5. Servér havregrøden med babyspinat og svampe på toppen.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


3 britiske langtravere

3 britiske langtravere

170 kilometers ørkenvandring

170 kilometers ørkenvandring

Vandreguide: Klassiker i Jotunheimen

Vandreguide: Klassiker i Jotunheimen