Ny bog om vild vandretur på 4.265 km

JegLeverI 2018 gik Gitte Holtze den formidable Pacific Crest Trail op gennem det vestlige USA – fra den mexicanske grænse i syd til den canadiske grænse i nord. Nu har hun skrevet bogen Jeg lever – 4265 kilometers vandring gennem en livskrise.

”Ørkenen var hed, ørkenen var støvet, ørkenen var kvælende, ørkenen var brændende og én lang stejl læringskurve i at bevæge sig gennem et landskab og et klima, som mennesker ikke var skabt til at være i. Men nogle dage var værre end andre, og det her var en af dem. Selv om Canada var det, jeg bogstaveligt talt havde gået imod de sidste 146 dage, var mit vigtigste mål med at være her ikke at nå Canada. Mit vigtigste mål var at nå mig selv.”

Det skriver Gitte Holtze i bogen Jeg Lever – 4265 kilometers vandring gennem en livskrise, der netop er udkommet.

I bogen følger man Gitte Holtze, når hun kæmper sig de 4.265 kilometer ad Pacific Crest Trail op gennem USA – fra brændende ørkenhede til vilde floder i bjergene, med sult, tørst og udmattelse, uventede begivenheder, møder med vilde dyr og med mennesker, der på forskellig vis forandrer hende. På sin fem måneder lange vandring havner hun ofte udenfor sin komfortzone, men for hvert skridt mod Canada kommer hun tættere og tættere på sig selv og sit mål om at finde ro og retning i sit liv.

Bogen er på 324 sider og udkommet på Forlaget Momenta.

Du kan for øvrigt glæde dig til april-nummeret af Opdag Verden, hvor Gitte har skrevet en artikel om sin tur på Pacific Crest Trail.

Du kan læse mere om Gitte på trekandtell.dk, og her på siden kan du læse artikler, hun tidligere har skrevet fra et trek i Nepal, om en vandretur i Dolomitterne samt ture til tops på Mount Kenya og Elbrus.

FAKTA

Læs flere artikler om at vandre i USA

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Lørdag, 23 Februar 2019, opdateret 23 Februar 2019, læsninger: 2914

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...