Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Ny vandrerute i Jordan

photo by Nadir Daoud 6

Jordan har fået sin helt egen langdistancevandrerute. Den 650 kilometer lange rute overrasker ikke, når det kommer til navnet – The Jordan Trail – men det gør den til gengæld, når det kommer til oplevelser undervejs fra Um Qais i nord til Aqaba ved Det Røde Hav mod syd. Undervejs på ruten ligger der 52 landsbyer, der inviterer til et blik indenfor i en ældgammel, rig kultur.

Der er de surrealistiske ørkenområder og klippeformationer i Wadi Rum, og der er uundgåelige Petra – nabatæernes velbevarede og enormt smukke ruinby. Hele vandreturen er beregnet til at tage omkring 40 dage, hvor man vandrer på gamle romerske veje og den historiske Kings Highway.

Undervejs kan man blandt andet overnatte i homestays, der giver et yderligere indblik i livet hos folk i et område, der er forblevet ret fredeligt på trods af de mange konflikter i nabolandene. På www.jordantrail.org kan du læse mere om de enkelte etaper samt overnatning og finde praktiske oplysninger om at vandre en rute, hvor du stadig har muligheden for at være en af de første til at opleve historien, naturen og folket undervejs.

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 19 November 2017, opdateret 12 November 2017, læsninger: 2696

Log ind