Op over de magiske 6000 meter

Islandpeak bestigning Kipli

Det er ikke mange steder i verden, man kan bryde den magiske grænse på 6000 meter og komme så højt til vejrs på et bjerg, uden at det kræver teknisk klatring. En undtagelse er Imja La, også kendt som Island Peak, i Everest-området i Nepal.

Kipling Travel udbyder i foråret 2018 en tur til Nepal, hvor man har mulighed for at komme til tops på den 6189 meter høje tinde, som for øvrigt var det første bjerg i Himalaya, der blev besteget af en dansker. Det var i 1964, da Jesper Trier og to sherpaer kom på toppen. Island Peak ligger, som den legendariske engelske bjergbestiger Eric Shipton beskrev det i 1952, ’Som en ø i et mægtigt hav af is’, deraf navnet Island Peak.

Omkring bjerget ligger giganter som Baruntse, Ama Dablam og Makalu samt Lhotses formidable sydvæg. På vej mod toppen er der en anelse scrambling og en 40 grader stejl sneflanke inden den smukke, eksponerede topgrat. Turen inkluderer også et smut forbi Ama Dablam Base Camp samt en tur til Chukung Ri og finder sted på det tidspunkt, hvor klatresæsonen på Everest også er i gang. Turen varer 21 dage og koster fra 24.998 kr. per person. Læs mere på www.kiplingtravel.dk

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet torsdag, 09 november 2017, opdateret 12 november 2017, læsninger: 2377

Log ind