Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Rekord knust på legendarisk sti

AppalachianTrailHvor lang tid tager det at tilbagelægge en vandresti på 3.525 kilometer? Normalt tager det fem måneder eller mere at vandre The Appalachian Trail, men ikke hvis man er Karel Sabbe. Han har slået den tidligere rekord til pindebrænde. 

41 dage, 7 timer og 39 minutter.

Så lang tid havde den belgiske tandlæge og ultraløber Karel Sabbe været undervejs på The Appalachian Trail, da han efter 3.525 kilometer klatrede op i en sky på Baxter Peak for enden af stien.

Det er cirka 85 kilometer i døgnet og mere end fire døgn hurtigere end den tidligere rekord fra sidste år, når det kommer til at vandre stien fra syd til nord.

De sidste 160 kilometer løb den 28-årige belgier på 32 timer, hvor han undervejs måtte tage sig en 7 minutters lur, da han begyndte at falde i søvn på stien.

Undervejs havde Sabbe hjælp at et hold, som sørgede for mad og andre fornødenheder.

Han har også rekorden for hurtigst at gennemføre USA's andre primære langdistancerute; The Pacific Crest Trail.

The Appalachian Trail går 3525 kilometer gennem 14 amerikanske stater i det østlige USA; fra Georgia i syd til Maine i nord. Det er en af de tre store vandreruter i USA. De to andre er The Pacific Crest Trail og Great Divide Trail.

FAKTA

Læs mere om Karel Sabbe
Læs mere om stien på www.appalachiantrail.org 
Læs artiklen 111 dage alene på Appalachian Trail

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet tirsdag, 04 september 2018, opdateret 05 september 2018, læsninger: 2598

Log ind