Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Surrealistisk video: Et døgn i Death Valley (4 min)

Death Valley i Californien er ekstrem.

Den er dog ikke så død, som navnet mere end antyder. Begiver man sig ud i ørkenen, kan man nemlig være heldig at spotte for eksempel tykhornsfår, firben, slanger og mere end 300 arter af fugle.

Lægger man vejen forbi i foråret, kan man desuden se ørkenen i fuldt flor, når nationalparken blomstrer.

Varmen kan dog dræbe, og den højeste temperatur, der er målt i parken, er 56,7 grader. Det er samtidig den varmeste temperatur, der nogensinde er målt. Om sommeren er det med at holde sig væk fra stierne i parken, når solen er oppe, men i vinterhalvåret kan temperaturerne være yderst behagelige, og man kan udforske naturen til fods.

Og landskaberne er ikke blot spektakulære – de er også så surrealistiske, at adskillige Star Wars-scener er filmet i nationalparken, som for øvrigt er USA’s største nationalpark med sine 13.650 km².

Badwater Bassin er desuden USA’s laveste sted. Den hede ørkenslette ligger 86 meter under havets overflade.

Det højeste punkt i parken er Telescope Peak på 3368 meter.  

FAKTA

Læs mere om Californiens nationalparker i den her guide.

Læs mere om vandreture i Death Valley på den amerikanske nationalparkservices hjemmeside.

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Tirsdag, 22 maj 2018, opdateret 22 maj 2018, læsninger: 2124

Log ind