Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Sveriges 3 bedste fjeldstationer

Fjeldstation STF 1476 Markus WestbergHvert år uddeler Den Svenske Turistforening priser til blandt andet den bedste fjeldstation i landet. Fjeldstationerne ligger altid nær vandrestier, holder åbent sommer som vinter og danner udgangspunkt for fortrinlige oplevelser, hvad end man er til fods eller på ski.

Vinderne i kategorien ’Den bedste fjeldstation 2017’ er som følger:

GULD: STF Blåhammaren – Jämtland
Begrundelse: Den svært tilgængelige placering gør, at det føles som om, man har fundet et hemmeligt sted. En rigtig perle med en fantastisk udsigt ud over fjeldet; ikke mindst fra saunaen. Her mødes mennesker fra forskellige lande. Magisk.
www.svenskaturistforeningen.se/blahammaren


SØLV: STF Saltoluokta – Lappland
Begrundelse: Midt i et vejløst område er det her et knudepunkt for hele familien. At samle sig foran den knitrende ild hen mod slutningen af dagen og en tre-retters middag er obligatoriske elementer her. Vandring, der passer til alle generationer, og bryllupper i det magiske område. Varme og kærlighed karakteriserer den her fjeldstation.
www.svenskaturistforeningen.se/saltoluoktaFjeldstation STF 1893 Therese Rydstrom

BRONZE: STF Helags – Härjedalen
Begrundelse: Ved foden af det sydlige Norrlands smukkeste fjeldmassiv er det nemt af glemme hverdagens stress. At kunne krybe i seng og lytte til ilden efter en vandretur må være meningen med livet.
www.svenskaturistforeningen.se/helags

Fjeldstation STF 3174

Ud over priser til de bedste fjeldstationer bliver der også uddelt priser til det bedste vandrehjem/hotel. Her vandt Skånes STF Nyrups Naturhotell, mens prisen til den bedste fjeldstue gik til STF Nallo i Lappland.

Øvrige vindere er:

Bedste madoplevelse: STF Vallåsens värdshus i Halland 

Bedste natur- / kulturoplevelse: STF Villa Söderåsen B&B i Skåne 

Bæredygtighed: STF Lilla Tyresö i Stockholm 

 Foto: Markus Westberg og Therese Rydström

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet tirsdag, 12 december 2017, opdateret 27 januar 2018, læsninger: 4118

Log ind