Trekking i Tadsjikistan

TajikistanTadsjikistan er et af klodens mest bjergrige lande. 93 % af det centralasiatiske land er dækket af bjerge – de højeste rejser sig godt over 7000 meter – og her finder man et netværk af stier, der har eksisteret i århundreder og stadig forbinder afsidesliggende landsbyer og nomadelejre.

Mulighederne for vandreren med hang til lidt ekstra eventyr er enorme, og guidebogen her beskriver 20 treks, der varer alt mellem to og ni dage.

Der er også blevet plads til et enkelt trek på 10 dage i den afghanske Wakhan-korridor, der grænser op til Tadsjikistan.

Vandreturene går gennem formidable landskaber, hvor de snedækkede tinder kilder himlen, plateauerne strækker sig til den fjerne horisont, og turkisblå søer skaber små oaser.

Udover muligheden for at slå teltet op i det fri har man også mange steder muligheden for at opleve den fascinerende lokalkultur og gæstfrihed i form af traditionelle homestays i små landsbyer. Guiden byder desuden på afsnit om planlægning, transport, visa, udstyr, kultur, sikkerhed, historie, flora og fauna.

Trekking in Tajikistan af Jan Bakker og Christine Oriol. Cicerone. 400 sider. 23 £.

Tags:

Bøger
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Torsdag, 14 Marts 2019, opdateret 20 Januar 2019, læsninger: 640

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind