Trekking i Tadsjikistan

TajikistanTadsjikistan er et af klodens mest bjergrige lande. 93 % af det centralasiatiske land er dækket af bjerge – de højeste rejser sig godt over 7000 meter – og her finder man et netværk af stier, der har eksisteret i århundreder og stadig forbinder afsidesliggende landsbyer og nomadelejre.

Mulighederne for vandreren med hang til lidt ekstra eventyr er enorme, og guidebogen her beskriver 20 treks, der varer alt mellem to og ni dage.

Der er også blevet plads til et enkelt trek på 10 dage i den afghanske Wakhan-korridor, der grænser op til Tadsjikistan.

Vandreturene går gennem formidable landskaber, hvor de snedækkede tinder kilder himlen, plateauerne strækker sig til den fjerne horisont, og turkisblå søer skaber små oaser.

Udover muligheden for at slå teltet op i det fri har man også mange steder muligheden for at opleve den fascinerende lokalkultur og gæstfrihed i form af traditionelle homestays i små landsbyer. Guiden byder desuden på afsnit om planlægning, transport, visa, udstyr, kultur, sikkerhed, historie, flora og fauna.

Trekking in Tajikistan af Jan Bakker og Christine Oriol. Cicerone. 400 sider. 23 £.

Tags:

Bøger
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Torsdag, 14 Marts 2019, opdateret 20 Januar 2019, læsninger: 910

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...