Du er her:

10 råd til bedre billeder

Proffernes tips til pletskud


Vi har bedt de internationalt anerkendte naturfotografer, ægteparret Jonathan og Angela Scott, om at komme med deres 10 bedste tips til at ramme plet med kameraet. Læs, hvad de har at sige om at fotografere, tag deres råd med på tur næste gang, du pakker rygsækken, og kom hjem med bedre billeder.For Jonathan Scott startede det, som det gør for så mange andre: Det startede med en rejse. Nærmere betegnet i det gode år 1974, da den dengang 25-årige englænder med en frisk uddannelse som zoolog, satte ud på en fire måneder lang rejse fra fødebyen London til Sydafrika. Og selvfølgelig skulle han fotografere sine oplevelser. Så han fik fingrene i et kamera og satte af sted. Det blev starten til at liv med kameraet ved hånden, og motiver for øjet.  I begyndelsen af 1980’erne havde han allerede boet i Kenya, hvor han den dag i dag stadig bor med sin kone Angela, i årevis, og fotografering var blevet til en profession. Han begyndte at skrive og fotografere bøger om specielt Afrikas vilde dyr, der levede i hans baghave – savannerne i Masai Mara og Serengeti. I 1990 mødte han Angela, der er født i Alexandria i Egypten og opvokset i Tanzania, og sammen har de to siden fotograferet verden. De har kigget gennem søgeren på samtlige verdens syv kontinenter, men det er dog ’baghaven’ og de afrikanske dyr, der ligger deres hjerter nærmest. De skrevet et utal af bøger, præsenteret tv-serier for BBC, leder foto- og dyrekurser i Kenya og er en inspiration for fotografer med hang til den store natur og dens beboere. Men sådan har det ikke altid været. Engang var det andre, der kom med gode råd til de to. Eksperternes inspirationEfter Jonathan i begyndelsen af 1980’erne havde skrevet sin anden bog, The March of Lions, kom han i kontakt med den senere ven, den prominente, japanske fotograf Mitsuaki Iwago.”Iwago er intuitiv. Han kommer ind i hovedet på sine motiver. Han er mindre interesseret i at fange opførsel, end han er i at fange motivets karakter. At se ham fotografere var som at kigge på en balletdanser. Han flød rundt om sine motiver; kameraet var en del af ham,” fortæller Jonathan. Da Jonathan bad japaneren om at komme med gode råd, lød svaret:”Vær mere dristig!”Jonathan vidste godt, hvad Iwago mente. Når han tog billeder, var det med biologens øjne. Han holdt sig på afstand af dyrene. At gå helt tæt på dem bragte ham i et dilemma, for han ville selvfølgelig gerne vende hjem fra savannen med de bedste billeder, men han ville forstyrre dyrene i deres naturlige omgivelser. ”Men Iwago havde ret. Jeg var nødt til at være mere dristig. Jeg brugte ikke vidvinkel-objektiver, ultra-teleobjektiver eller lave vinkler og vigtigst af alt, så vidste jeg ingenting om lys. Jeg plejede bare at have solen bag mig og mere eller mindre blot ’sigte og skyde’. Nu ved jeg, hvad jeg laver, men det har taget mig lang tid at lære.” Livet gennem et objektivFor Jonathan og Angela er fotografering blevet en del af livet. Det er den måde, de ser verden på. Og det er de...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Redaktionen
Den 01. jul 2015
Senest opdateret den 28. nov 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind