Du er her:

15 RÅD: BEDRE BILLEDER MED MOBILEN


Vil du tage bedre billeder med mobilen på tur? Vi har taget mobilen med på tur og kommer her med 15 råd til at få fine skud med hjem – uanset hvilken mobil du bruger. 1. Puds kameralinsen: Mobilen ryger op og ned ad lommen igen og igen, og er der fedt, fugt eller fnuller på linsen, får du fade, slørede billeder, der er lige til skraldespanden. Puds linsen ofte. 2. Læg mobilen på langs: Langt det meste af tiden fungerer det bedst at tage turbilleder i bredformat. På den made får man mest af landskabet med, og det giver oftest det mest harmoniske billede. Det fungerer også langt bedre, hvis du vil vise billederne på din computer eller tv, hvor højformat billeder fylder en mindre del af skærmen. 3. Drop mobilflashen: I langt de fleste tilfælde kaster den et iskoldt, stemningsforladt lys på dit motiv. Brug i stedet naturlige lyskilder. Og acceptér, at der bare er billeder, du har meget svært ved at tage med din mobil, men hvor du må have et rigtigt kamera frem. 4. Skyd med volumenknappen: Ved at bruge volumenknappen i stedet for at trykke på skærmen kan du ofte holde mobilen mere roligt og stabil, når du tager dit billede. Det minimerer risikoen for rystede, slørede og uskarpe billeder. Du kan for øvrigt også bruge volumenknappen på høretelefoner – en smart detalje, hvis du har sat din telefon på et lille stativ.
På billedet her er der brugt manuel fokus på blomsterne, som giver dybdeskarpheden, hvor blomsterne er i fokus, og min søn er sløret.   5. Indstil fokus manuelt: Mobilkameraer har autofokus, så umiddelbart er der intet at bekymre sig om. Et motiv kan dog få vidt forskellige udtryk, alt efter hvor du lægger fokus. Det gør du nemt ved at klikke på skærmen, der hvor du vil have, fokus skal være. Holder du fingeren på skærmen i et kort sekund, vil de fleste mobilkameraer tilmed låse fokus. Herefter kan du bevæge kameraet og komponere dit billede, uden at fokus ændrer sig. Har du en forgrund tæt på og en baggrund længere væk på dit billede, bliver resultatet vidt forskelligt, alt efter hvad du fokuserer på. 6. Brug fødderne – ikke zoomen: Der kommer meget sjældent noget godt ud af at bruge zoomen på din mobil. Glem den og gå i stedet tættere på dit motiv. Det giver i langt de fleste tilfælde et bedre billede. Måske du tilmed opdager en bedre vinkel. Finder en mere spændende forgrund. Ser detaljer, du ikke så på afstand. Og du kan altid beskære billedet med en billedbehandlingsapp senere. Det giver mere fleksibilitet og frihed til at komponere billedet, som du vil i fred og ro. 7. Find den gode historie: Med et kamera ved hånden til alle tider og et ubegrænset antal skud til rådighed er det nemt hurtigt at fyre billeder af. Tag den i stedet med ro. Overvej, hvad du vil fortælle. Vil du vise, at man føler sig lille i de store landskaber, så lad dig sakke bagud og v...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 01. nov 2020
Senest opdateret den 01. apr 2021

Andre spændende artikler


10 råd til bedre billeder

10 råd til bedre billeder

16 flotte billeder fra Bhutan

16 flotte billeder fra Bhutan

2½ time til nordlys

2½ time til nordlys

3 simple tips: Gode billeder på vandreturen

3 simple tips: Gode billeder på vandreturen

4 spektakulære fotosites i Danmark

4 spektakulære fotosites i Danmark

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind