Du er her:

30 tips til en grønnere rejse

Begrav dine hømmer!


Sorry, nu tager jeg lyseslukker-kasketten på og siger det ærligt: Jeg er et svin, når jeg rejser, og det er du også, kære læser. Ikke af ond vilje, vi vil jo ikke efterlade affald, kemiske stoffer og os i naturen, men vores rejser sviner. Heldigvis er der noget at gøre for at tænke på miljøet. Her får du nogle råd.

Lad os indse fakta. I vores iver efter at indsnuse den rene luft i Norges smukke fjelde, trekke i Nepals mægtige bjerge eller komme tæt på dyrene på Galapagos, sviner vi. 

Vi sætter os ind i osende fly for at opleve Borneos truede orangutanger, vi brænder litervis af brændstof af, når vi tager bilen eller flyet til Alperne, og vi køber vand på plasticflasker i Indien for at undgå at skulle danse en uges Bombay-quickstep på toilettet.

Det er nemlig dit og mit paradoks af de helt store, når vi vil ud at opleve verden, at det kræver, at jeg sætter mig op i et osende fly, der i ti kilometers højde sender tonsvis af det forbandede CO2 ud i den i forvejen hårdt plagede atmosfære.

Den øgede mængde CO2 holder på mere og mere af solens varme med global opvarmning til følge og til skade for netop de gletsjere og de koralrev, jeg så gerne vil se i alle deres fantastiske farver og uspolerethed. Vi kender katastrofesnakken om smeltende gletsjere, døende koralrev, stigende have og klimaforandringer.

Vi, der elsker at vandre i naturen, kan også gøre mere for det miljø, vi elsker at færdes i, måske knapt så meget som andre typer rejsende, men der er alligevel noget. Vi bruger måske tandpasta og opvaskemiddel, når vi skal børste tænder eller rydde op efter maden ved en klukkende bæk i Sverige. Skal vi smide spildevandet i bækken eller på jorden for at svine mindst? Skal vi begrave vores hømmer?

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind