Du er her:

Bag sprød pizza på bålet

Tips til mad på tur


Esben Syberg stiller sig ikke til tåls med dåsemad og pulvermiks, når han tager på kanotur eller i shelter. Han bager pizza. Fantastisk, sprød, velsmagende pizza. Han påstår oven i købet, det er let. Vi har udfrittet ham og bringer her hans bedste bud til at gøre ham kunsten efter.


7 tips til pizza i Dutch Oven

  1. Lav dej og tomatsovs hjemmefra: Se opskrifter i bokse.
  2. Stort bål: Det handler om at have rigtig meget brænde og lave et kæmpe bål med gang i. Du får brug for gløderne!
  3. Skovl gløder til side: I begyndelsen havde Esben problemer med, at der kom for meget varme nede fra og for lidt ned fra oven. Nu skovler han en lidt mere begrænset bunke gløder til side med en pind eller sine bålhandsker. Det virker.
  4. Put ovnen i gløderne: Stil din Dutch Oven i gløderne og læs rigeligt med gløder oven på. Omtrent 2/3 af gløderne skal ligge ovenpå, så pizzaen også får varme oppe fra. Det skyldes, at varmen jo stiger op så gløderne under gryden giver stadig meget mere varme.
  5. Rul dejen ud: Rul dejen ud på et skærebræt med grov semolina-durummel. Opbevar melet i en Nalgene-flaske, der også kan bruges som kagerulle. Det grove semolina-mel giver en lækker, grovkornet smag.
  6. Pynt pizzaen: Tag ovnen ud af gløderne og læg dejen i gryden. Det gør ikke noget, at ovnen bliver taget af varmen, og pizzaen begynder at bage med det samme. Put fyldet på nede i gryden. Så skal du ikke bakse med at få lagt dejen med alt fyldet på ned i gryden.
  7. Bag pizzaen: Det tager 5-10 minutter for en pizza at bage. Bunden bliver super lækker. Brug evt. skærebrættet som vifte og lav lidt ekstra varme fra toppen. Bunden er normalt færdig, når osten begynder at blive lidt brun på toppen.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


Nøddebar med chokolade

Nøddebar med chokolade

MAD OVER BÅL

MAD OVER BÅL

Taco på tur

Taco på tur

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind