Du er her:

Christian, kajakken og den gode mad

“Jeg begriber ikke, at folk spiser så dårligt på tur!”


Når Christian Wiegand tager på kajaktur, står den ikke på dåsemad. Han laver god mad og deler her sine bedste tips om, hvordan man gør det.

”Jeg kan ikke begribe, der er så mange, der spiser så ringe, som de gør på tur. Folk griller pølser, spiser tørkost eller dåsemad, og det er livet bare for kort til. God mad og dårlig mad tager lige lang tid at lave, så hvorfor ikke spise ordentligt?” 

Ordene er Christian Wiegands, og han nøjes ikke med at snakke. Når han tager på kajaktur, laver han mad, de fleste kun drømmer om, når solen dykker ned bag horisonten og bålet varmer. Faktisk påstår han, det slet ikke er så svært, som folk gør det til.

”På en tur rundt om Møn i maj havde jeg persille og friske, danske kartofler med. Vi fangede hornfisk, pakkede dem i stanniol og lagde dem på bålet. Jeg serverede de nye danske kartofler med persillen og en smørklat, så det blev en slags persillesmørsovs.

Vi var fedtede ned til albuerne, og det var skidegodt. Det behøver slet ikke være så avanceret. Du kan også give kødsovsen lidt bacon og noget fløde, og jeg siger dig, folk de spiser,” siger han.

Men hvad så med råvarer? Heller ikke noget problem. Christian fortæller, at på en sommertur kan han have kød med til fire dage.

”Jeg var på en tur i den sydsvenske skærgård. Det var svinsk varmt. Folk sad i shorts og bar mave og blev skoldet. Svenske børn badede fra klipperne. Der havde jeg svinemørbrad med til den sidste dag, og jeg var nødt til at tage den op og tø den, for den var stadig frossen i midten.”

Pak kød til turen
Det kræver blot lidt sund fornuft og noget basisviden at lave lækker mad på tur. For eksempel at man dybfryser kød hjemmefra, inden man tager på tur. En svinemørbrad, der er krøllet sammen, dybfrosset og pakket i avispapir, kan snildt holde sig i tre dage.

Kylling og kalkun i store klumper er også godt og taknemmelige til schnitzel eller som tern, man steger. Selv hakkekød – til pastasovsen eller til hakkebøf med brun sovs – kan man tage med. Det skal blot stadig være frosset i midten, når man pakker det ud.

Og så skal man huske, at når kød er hakket, har det langt større overflade end et reelt stykke kød, og det bliver hurtigere dårligt. Derfor spises det altid på den første dag. Kødet pakker Christian i avispapir, taper det til med gaffer og skriver på pakkerne med sprittusch.

På førstedagens frokost står der ’Frokost 1’, på aftensmaden til førstedagen ’Aften 1’ og så videre. Nemt og overskueligt. Han pakker avispakkerne i plasticposer i bunden af kajakken. Alt udstyret rundt om det er det med til at isolere. Ris og pasta pakker han ind i en ekstra plasticpose. Det skal bare ligge tørt.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


Nøddebar med chokolade

Nøddebar med chokolade

Hurtig snack til turen

Hurtig snack til turen

Naturens bedste spisesvampe

Naturens bedste spisesvampe

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind