Du er her:

Interview med madskribenten Eddie Lin

Det ekstreme køkken


I Lonely Planets Extreme Cuisine – Exotic Tastes From Around The World tager madskribenten Eddie Lin os med på en kulinarisk rejse ind i alverdens mere eller mindre alternative og ulækre, delikate og deciderede makabre smagsoplevelser.

Vi har kigget på et lille udvalg af retterne samt fået os en lille madsnak med manden, hvis smagsløg hverken er fremmede overfor ting, der er halvlevende eller fuldt ud frastødende. Hvad siger du for eksempel til en suppe kogt på din kones moderkage?

Hvad har været det sværeste for dig at putte i munden?

Det mad, der uden sammenligning har været (og stadig er) sværest at putte i munden, er en filippinsk delikatesse, der hedder balut. Det er et andeæg med et foster inden i.

Afhængigt af hvor længe fosteret har haft til at udvikle sig, kan det være næsten helt udviklet med et fuldt udformet næb, fjer og fødder. Det er derfor, den her ekstreme snack har fået tilnavnet ’the treat with feet’ (lækkerbiskenen med fødder, Red.)

Selvom udseendet er langt fra appetitvækkende, så er smagen mere appellerende – som andelever kombineret med et meget kraftfuldt smagende æg.

Hvad er det mest frastødende, du nogensinde har smagt – og hvordan smagte det?

Det mest afskyelige, jeg nogen har tortureret mine smagsløg med, tilhører insektfamilien: silkeormspupper. Det er en populær koreansk gadesnack med en smag, der utvivlsomt må tage noget tid at vende sig til, da dens saft har den samme mugne stank som en kakkerlakhærget lejlighed.

Bunker og atter bunker af disse pupper bliver kogt eller dampet, krydret og serveret. Kan du se bort fra den udfordrende smag, så er det en glimrende kilde til proteiner.

Hvad har været den største positive overraskelse, du har spist?

Jeg tog en bid af min kones moderkage og fandt ud af, at den er overraskende mør og subtil i smagen – som et godt stykke mørt kød men ekstraordinært delikat. Menneskelig moderkage er et meget alsidigt stykke kød, der kan tørres og laves til pulver, tilberedes på forskellige måder eller spist rå som et stykke bøf tatar.

Jeg tilberedte hendes moderkage som en suppe. Det primære formål med at fortære menneskelig moderkage er, så moderen hurtigere kan komme til hægterne oven på graviditeten. Ellers er der tale om kannibalisme (uden skylden, da der ikke er nogen, der har måttet lade livet for måltidet).

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


Nøddebar med chokolade

Nøddebar med chokolade

Varm frokost på vandreturen – uden bøvl & brænder

Varm frokost på vandreturen – uden bøvl & brænder

Bag sprød pizza på bålet

Bag sprød pizza på bålet

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS