Du er her:

Svampe-ølgryde på polenta

+ dessert: Bagte bananer


Ølgryde er noget af det bedste, jeg kan forestille mig at spise en kold vinterdag eller måske bare efter en hel dags vandring i regnen. Her kommer min version af en. Hvis man ikke kan se det, kan jeg sige, jeg er ret så glad for svampe!

Ingredienser (4-5 personer)

  • 1-1.5 kg oksebovklump eller lignende
  • Lidt smør til ristning af svampe
  • 450 g blandede svampe (champignon, østershatte, shiitake)
  • 5 løg
  • 4-7 fed hvidløg
  • 250 g små tomater
  • 1 stk. habanero
  • 6-7 salvieblade
  •  2-3 dl Guinness
  • Polenta som tilbehør. Køb noget af det, der er forkogt, så det bare lige skal hældes kort i kogende vand med salt

Fremgangsmåde
Svampene ristes i smør og lægges til side. Løgene hakkes groft. Kødet pudses for fedt og skæres i små stykker. Da det skal tørres bagefter, skærer jeg det i endnu mindre stykker, end jeg normalt ville gøre. Hvidløg skæres i tynde skiver.

Løg svitses i en gryde, til de bliver gennemsigtige, men uden at tage farve. Hvidløgene og kødet tilsættes. Kødet brunes, og tomaterne tilsættes. Chilien hakkes fint og smides i gryden. Guinness og de stegte svampe tilføjes til retten. Nu er det tid til salvien og tid til at lade retten simre mindst to timer.

Tørring
Når retten skal tørres, er det vigtig at veje portioner af, inden man starter tørringen. Så ved man, nøjagtig hvor meget vand, der skal tilføjes i retten for at få samme mængde, når man er på tur.

Det regner man ud ved at trække vægten før og efter fra hinanden. Differencen svarer til den mængde af vand, der skal bruges. Nogle gange skal man dog tilføje lidt ekstra vand, når man rehydrerer.

Selve tørringen foregår i en dehydrator og tager ca. fem til 12 timer ved 60-70 grader. Jeg anbefaler, at man ser til det løbende, da det selvfølgelig afhænger af, hvor meget retten er kogt ind inden dehydrering, og hvor store kødstykkerne osv. er skåret.

En god måde at teste på er ved at finde ‘noget stort’ i retten og se samt smage, om det er blevet tørt. Vægten på en portion i den her ret var ca. 250 gram inden tørring og omkring 80 gram efter tørring.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


Kom til tops på Kilimanjaro

Kom til tops på Kilimanjaro

Verdens vildeste vandreture

Verdens vildeste vandreture

Trekking til Venezuelas berømte plateaubjerge

Trekking til Venezuelas berømte plateaubjerge

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind