Du er her:

Mad til weekendturen


Hvad skal der pakkes af mad til weekendvandreturen? Vi har stillet tre scenarier op – den frysetørrede, den fra supermarkedet og den hjemmelavede – og kommer med gode tips til, hvordan du selv frysetørrer favoritretten til tur.

 


Den hurtige

Det er ikke altid, der er lige god tid, når vi forbereder en weekendtur. Indimellem arter vejret sig til en impulsiv tur. Andre gange bliver vi spontant inviteret med. I de tilfælde kan den hurtige løsning være en god mulighed, hvis man ikke lige har en friluftsbutik i nærheden.

Turen er kort, så uden at det går helt galt, kan man godt gå på kompromis med energiniveauet i produkterne. Her er varer, du kan købe i de fleste dagligvarebutikker:

  • Morgenmad: Havregryn, sukker og måske lidt nødder samt bær giver nemt en lækker og nærende havregrød til morgenmad. Alternativt er et par boller, en pakke knækbrød eller andet brød med smøreost, syltetøj eller lignende.
  • Frokost: En lille pakke rugbrød kan sagtens holde sig over en weekend. Som pålæg kan bruges tun eller makrel på dåse, tube eller anden pakning, dåseleverpostej eller torskerogn, spegepølse eller tørret kød, smøreost, fast skæreost, lillebror-ost eller lignende. Fælles for alt pålægget er, at du skal sikre dig, at det er uden kølekrav, da du jo har det med i tasken hele weekenden. Nudler eller suppe er også et godt bud, hvis du vil koge vand til frokosten.
  • Aftensmad: Der findes mange forskellige pastaretter, der kan købes til billige penge i supermarkedet og som blot skal koges op med vand i ca. 10 minutter. Et lidt tungere valg er de forskellige retter på dåse, som også kan fås i de fleste supermarkeder.
    Som frokost er nudler, kartoffelmos, couscous eller pulversupper også gode og nemme valg.


Den lette

Frysetørret mad er den lette løsning. Det er portionstilpasset, sikrer et nærings- og energiniveau og udvalget er generelt stort. Vær opmærksom på, at der er store prisforskelle på de forskellige mærker. Hvad der er er bedst, er meget smag og behag, men fælles for dem alle er, at de er yderst nemme at tilberede og kun kræver kogende eller koldt vand.

  • Morgenmad: En god mysli med bær, nødder eller chokolade er en god mulighed, men det er også muligt at købe røræg med æg og andre spændende produkter, som kan spises med noget brød eller kiks til.
  • Frokost / aftensmad: Produkterne til frokost og aftensmad er ofte de samme. Udvalget er enormt med stort set alle gryderetter, man kan tænke sig, hvad enten det er vegetarretter, med fisk eller med kød.


Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


Sådan pakker du rygsækken

Sådan pakker du rygsækken

Det gode bål

Det gode bål

Sådan får du rent drikkevand på tur

Sådan får du rent drikkevand på tur

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind