Du er her:

Pak mad til ekspeditionen

Struktur og sukker


En ting er at pakke mad til en weekendtur, noget andet er at pakke til en ekspedition på flere måneder. Og så alligevel. Vi har spurgt Erik B. Jørgensen, hvordan han pakker mad til sine lange ekspeditioner, hvad enten det drejer sig om flere måneder på Yukonfloden eller en krydsning af Indlandsisen.

Når Erik B. Jørgensen tager på ekspedition, er maden planlagt ned til det sidste gram. Han ved, at han har brug for omtrent 5500 kalorier om dagen på tur. For andre vil det tal være et andet, så det er med at finde ud af, hvor mange kalorier, man har brug for dagligt.

Det kan man eksperimentere med på weekendture og ugeture. Skrive sine erfaringer og gange op, alt efter hvor mange dage, man skal være af sted. Erik bruger et Excel-ark. Det gør det nemt at købe ind til x antal dage. Når man har antallet af kalorier på plads, kan man begynde at kigge på, hvad der skal pakkes. 

”Min erfaring er, at følger man de kostråd, man kan læse sig til, så bliver ens kost meget fedtholdig. Det kan jeg ikke køre på. Hvis jeg fylder mig selv og de folk, jeg tager med over Indlandsisen, med fedt, så får de dårlig mave. Jeg oplever, at ingen fungerer på det. Enhver kostvejleder vil løbe skrigende bort, når jeg siger det her, men jeg oplever, at det er sukker, der virker. Det bygger jeg min basispakke op efter.”

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

not matchednot

Andre spændende artikler


Kajak på svenske Nittälven

Kajak på svenske Nittälven

Sammen i vildmarken

Sammen i vildmarken

Erik B. Jørgensen - Årets Eventyr 2011

Erik B. Jørgensen - Årets Eventyr 2011

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind