Du er her:

Risotto med svampe

Let & lækker


Risotto med svampe er en af mine absolutte madfavoritter. Både ude og inde. Her er et bud på en, der egner sig fint til tørring.

Ingredienser (til 8 personer)

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 30 g smør
  • 400 g risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 2 tsk. salt
  • 1 liter god hønsebouillon
  • 60 g frisk parmesan
  • 400 g blandede svampe. F.eks. portobello, champignon og shiitake
  • Lidt mere smør
  • Salvie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde
Hak skalotteløgene fint og skær hvidløgene i tynde skiver. Opvarm olie og smør i en gryde og svits løgene, til de er klare, uden at de har taget farve. Skru op for varmen, tilsæt risene og svits dem godt i ca. 1 minut. Tilsæt hvidvin og rør rundt. Drys salt på.

Skru ned for varmen og kom bouillonen i lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene suge bouillonen, før der tilsættes mere. Forsæt med at spæde med bouillon, til risene er møre. Det tager ca. 10-20 minutter. Tag gryden af varmen og rør fintrevet parmesan i. Læg låg på gryden og lad risene trække i 2 minutter.

Skær svampene i små stykker og rist dem i lidt smør. Vend svampe og salvie i risottoen og riv rigeligt med parmesan over retten, drys med salt og peber og server straks. Vent med osten, hvis du har tænkt dig at tørre retten. Tilsæt i stedet osten, efter du har rehydreret og varmet op på tur.

Tørring
Bred retten ud på en plade og tørres i dehydrator ved 52 grader i 4-5 timer.

Når retten skal tørres, er det vigtig at veje portioner af, inden man starter tørringen. Så ved man, nøjagtig hvor meget vand, der skal tilføjes i retten for at få samme mængde, når man er på tur.

Det regner man ud ved at trække vægten før og efter fra hinanden. Differencen svarer til den mængde af vand, der skal bruges. Nogle gange skal man dog tilføje lidt ekstra vand, når man rehydrerer.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


På hesteryg gennem Sierra Nevada

På hesteryg gennem Sierra Nevada

Tørret ananas med chokolade

Tørret ananas med chokolade

På solsiden af Sierra Nevada

På solsiden af Sierra Nevada

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind