tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 3 tips: Sådan går du støvlerne til | Vandring | Opdag Verden

3 tips: Sådan går du støvlerne til

GaaStoevlerneTilVi hører det igen og igen: Husk nu at gå støvlerne til, inden du tager på vandretur. Men hvordan gør man egentligt det? Her er tre gode tips til at gå støvlerne til. 

Det er en pine og en plage at vågne op på vandreturens dag nummer to og komme til den ærgerlige erkendelse, at man har fået væskende vabler på tæer eller hæle. En måde at undgå det på er at få dem gået ordentligt til, inden du sætter ud på tur.

Du kan f.eks: 

  1. Begynde med at gå rundt i støvlerne derhjemme. Brug de samme sokker, du planlægger at bruge på tur, og vær sikker på, at støvlerne er snøret ordentligt, og pløsen sidder som den skal.

  2. Når du synes, at støvlerne begynder at sidde ordentligt og ikke længere føles alt for stive, kan du tage dem på udenfor. Gå en kort tur i nærområdet. Brug støvlerne, når du køber ind. Den slags.

  3. Du er nu klar til stierne. Ikke til de lange ture over mange dage med den tunge rygsæk, men find en sti, tag en lille rygsæk på og gå nogle gode dagsture. Vær opmærksom på, om der stadig er steder, støvlen trykker. Om der er steder, huden reagerer, og der opstår vabler. For er det det, kan du være næsten sikker på, at det udvikler sig, når du tager ud på de længere ture med en tungere rygsæk. 

Det hele starter selvfølgelig med at finde den rette støvle i den rette størrelse, som passer til dine behov. Læs mere om det i vores guide til at vælge de rigtige vandrestøvler.

Find mange flere tips til turen
Find masser af inspiration til vandreturen

Foto: lzf / www.iStockphoto.com

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Torsdag, 14 marts 2019, opdateret 15 marts 2019, læsninger: 9260

Log ind

Find en artikel

Log ind