Morgenmad: Skovgryde med æg

Ingredienser (4-5 pers.):

IMG_0381.jpg
Skrevet af: Esben Syberg
Opdateret den 12. jan 2021
Læst af: 5693

Ingredienser (4-5 pers.):

  • 1 stk moskusgræskar (butternut squash)
  • En god omgang bacon (jeg har brugt, hvad der svarer til 3-4 pakker i retten på billedet)
  • 4-5 pølser (helst rå)
  • 2-3 løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • En god slat frisk spinat
  • 4-5 æg
  • 2-3 avocado
  • 4 forårsløg

Skær en butternut squash i julienne (stave i tændstikstørrelse). Skær 2 løg og 4-6 fed hvidløg i skiver. Skær bacon ud i tern eller store grove stykker, hvis det er skivet bacon.

Skær pølserne (jeg har fundet en lamme-rosmarinpølse, der er virkelig lækker - den kan findes i brugsen) i skiver.

Rist løg og hvidløg på panden til det bliver en smule gennemsigtig.

Tilsæt derefter kødet og brun det.

Derefter hældes squash i gryden sammen med spinat. Rør det rundt, til spinaten er svundet godt ind.

Nu burde du have en nogenlunde fast masse. Lav en 4-6 fordybninger / reder og slå et æg ud i hver. Bag det hele i en dutch oven, til ægget er, som du kan lide det. Jeg er mest til næsten flydende æggeblomme.

Server det med et stykke ristet brød og top gryden med frisk avocado og forårsløg.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Historiske vingesus i Kongernes Dal

Historiske vingesus i Kongernes Dal

På glat føre i Tigerspringskløften

På glat føre i Tigerspringskløften

Trossachs og Loch Lomond

Trossachs og Loch Lomond