Point 6 Hiking Tech Medium Crew / Hiking Tech Light Mini Crew

Det er utroligt vanskeligt at vælge vandresokker, for der findes utroligt mange mærker, og samtidig er prisen ofte på et niveau, hvor de færreste har råd til at teste alle typer. Vi har testet to par vandresokker af mærket Point6.

Først og fremmest er det vigtigt at fremhæve, at sokker er en meget individuel sag, for der findes ikke to sæt fødder, der er ens. Derfor kan du ikke være sikker på, at en bestemt type sokker er den bedste for alle, men det er et godt udgangspunkt, at sokkerne som minimum er lavet i gode materialer.

De to par vandresokker fra Point6 er faktisk meget ens. Forskellen findes umiddelbart på udformningen, hvor Hiking Tech Medium Crew er lavet til høje vandrestøvler, mens Hiking Tech Light Mini Crew med det lavere skaft er designet til lavere støvler eller vandresko. Sokkerne er begge lavet af en stofblanding med et højt indhold af uld (65-66 %) for varmeegenskabernes skyld og kunststof for slidstyrken og elasticitetens skyld.

Designet gør, at det syntetiske stof er placeret således, at det giver optimal slidstyrke rundt om hælen og ved tæerne, hvor slitagen er størst. På andre ligeledes nøje udvalgte steder er der placeret stof, som giver ekstra støtte eller tyndere stof for øget udluftning. Stoffet er samlet med lækre usynlige syninger, som man ikke mærker på fødderne – og sådan skal det jo være.

Pasformen på Point6-sokkerne er virkelig god. Første gang jeg tog sokkerne på, oplevede jeg en følelse af, at sokken blødt lagde sig som et ekstra lag på min hud. Det var en fantastisk lækker følelse. Slidstyrken er der indtil videre ikke noget at sætte en finger på, placeringen af forstærkningerne er lige i øjet.

Sokkerne er ikke tilpasset højre og venstre fod, så man kan dog godt frygte, at sokkerne på et tidspunkt kunne blive lidt løse ved de mindste tæer, når sokkerne skiftevis bliver brugt på henholdsvis højre og venstre fod. Men indtil nu er pasformen stadig god og støtter godt om foden, og i forhold til isolering, så er de faktisk meget behagelige at have på – selv her midt om sommeren.
Jeg synes, at Point6 leverer to par gode sokker i høj kvalitet og i gode materialer, så det er helt sikkert et mærke, jeg vil kigge efter næste gang, jeg skal købe nye vandresokker.  • Mærke: Point 6
  • Model: Hiking Tech Medium Crew / Hiking Tech Light Mini Crew
  • Pris: 179/129 kroner www.fritidsagenten.dk / 44 47 90 94
Array
Kristian Jager Nykrog, tirsdag, 01 januar 2013, hits: 7865