Du er her:

Vandring på Mallorca

Mallorca 1

8 DAGES VANDRETUR FRA HYTTE TIL HYTTE OVER TRAMUNTANA BJERGENE PÅ MALLORCA

Slut sæsonen på fantastiske Mallorca sammen med Opdag Verden, når vi vandrer afsted på den berømte rute GR221 over flotte bjerge og gennem frodige plantager. Mallorca ligger som en del af øgruppen Balearerne perfekt i det vestlige Middelhav og lokker med fantastiske forhold til at nyde varmen, mens kulden får fat herhjemme.

Sammen går vi de ca. 100 km på ”De tørre stens rute” fra nord til syd over Tramuntana bjergene som er UNESCO verdensarv. Terænnet er kuperet med en del både op- og nedstigninger, men belønningen er derefter. Vi kommer op over 1000 m.o.h. og vandrer både med havudsigt og indlands mellem oliven- og frugttræer. Ruten er varieret og vi sørger for at du kommer godt fra start til slut. Vi sørger også for at vi kan dele oplevelserne fra dagenes strabadser i godt selskab om aftenen. 

Startsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 14.30

Slutsted: Palma de Mallorca Lufthavn kl. 12

Hvem kan deltage? Dig som kan gå op til ca. 20 km om dagen i kuperet terræn. Vi går med rygsæk fra hytte til hytte, men skal ikke bære på telt og mad. Vi går i et adstadigt tempo med tid til at nyde og holde pauser undervejs i det flotte terræn.

Er du i tvivl om du kan deltage,så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Turniveau: Mellem

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer op til ca. 20 km om dagen. Dagsetaperne varierer i længde, og er der en dag, du vil springe over eller dele i to, så er der for det meste mulighed for offentlig transport tæt på ruten.

Overnatningsform: Du overnatter hvor du vil. Vandringen starter fra refugierne langs ruten. Efter tilmelding er det muligt at koordinere overnatning med Opdag Verden og med de andre turdeltagere, så det bliver nemt.

Mad: Mad kan købes undervejs hver dag på enten refugierne eller i byerne undervejs. Det koster ca. €10,5 for et simpelt aftensmåltid med én ret og €14 for to retter. Inkl. drikkevarer (vin, vand). Det er i øvrigt muligt at købe en madpakke på refugierne til frokosten. Alt i alt koster tre måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) samt overnatning ca. €40

Hvad koster det?
Turens pris plus din egen transport, overnatning og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Mallorca og lokal bus/taxi til vandrerutens start samt retur fra slutstedet og dertil overnatninger og mad. Samlet budget ligger fra ca. 8.000 kr.

Hos Opdag Verden har vi erfaring for at de fleste faktisk har det rigtig godt med selv at tage ansvar for fx transport og mad. Ofte ser vi at den samlede pris for en tur bliver billigere end med en samlet pakke. Opdag Verden laver sammensatte ture og ikke pakkerejser.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Palma på Mallorca, og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart på Mallorca. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra København til Palma fra kr. 1.600 t/r og Billund/Hamborg kr. 2.000 t/r. Hvis du kan flyve på tidligere afgange derned og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det muligt at finde billigere billetter.

Husk det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på Mødestedet.

Vejledende dag-til-dag-program:  

Bemærk at programmet er vejledende og ændringer kan forekomme pga. vejr eller overbookede refugier. 

Dag 1. Ankomst Mallorca. Dem, der rejser på dagen, kan mødes i Palma lufthavn og tage bussen ind til byen. Her kan vi evt. mødes med jer, der er taget ned i forvejen. Herfra kører en bus til Pollenca, hvor vi starter vandringen imorgen. Vi har bestilt bord på en restaurant kl. 19. Pollenca er en hyggelig by og du kan eventuelt lægge vejen forbi det lokale supermarked for snacks.

Dag 2. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Pollenca til Lluc. Her vandrer vi i skygge af egetræer og den 1.103 meter høje Puig Tomir og får allerede smag af stemingen, pilgrimme har oplevet her siden 1200-tallet. Vandringen imorgen starter i denne meget smukke middelalderby. I dag består byen mest af et kloster, cafeer og souvenirbutikker. Vandring ca. 5 timer over små 17 km. Højdemeter op 760 m og ned 330 m.

Dag 3. Vi starter ca. kl. 9 og vandrer mod Tossals Verds, hvor morgendagens vandring starter. Det ligger lidt længere inde på øen 525 m.o.h. Toppen i nærheden på 1100 m, med samme navn, er øens tredje højeste. Etapen byder på frodigt landskab med varieret bjergvandring. Det betyder også, at dagen byder på mere udfordrende vandring. Mange andre vandrere har beskrevet denne etape som særlig flot på grund af det kuperede område. Det er muligt at vælge mellem to forskellige ruter, og turleder vælger på dagen alt efter forholdene, hvilken en vi går. Vandring ca. 6-7 timer over ca. 18-20 km. Højdemeter op fra 500 m. og ned ca. 1000 m. alt efter rutevalg.

Dag 4. Vi starter igen kl. 9 og vandrer ud på turens længste etape. Vi vandrer sydvestover forbi turens højeste tinder og dale med appelsintræer. Vi kommer videre forbi Cuber vandreservoiret og mod Sóller. Vandring ca. 6 timer over ca. 22 km. Højdemeter op ca. 400 m og ned ca. 900 m.

Dag 5. Fra Sóller til Deia. En lidt kortere dag på ca. 13 km, hvor vi vandrer med udsigt over vandet mod vest. I dag er der ca. 4,5 times vandring og derfor god tid til at nyde de flotte omgivelser og eventuelt nyde en dukkert. Området har tiltrukket landskabsmalere over tiden pga. middelhavets lys, den klassiske sydeuropæiske bevoksning og kontur i landskabet. Højdemeter op 470 m. og ned 320 m.

Dag 6. Vi starter kl. 9 og fortsætter turen til Esporles. I dag har du mulighed for at se nærmere på de sorte gribbe i området og igen vandrer vi i højderne. Dette er turens nok hårdeste dag med flest højdemeter. Det er muligt at stå af i Valdemossa undervejs og gøre dagen nemmere. Vandringen er spektakulær flere steder pga. eksponeringen og tager ca. 7,5 time. I dag går vi 23 km (14 km til Valdemossa). Højdemeter op 1310 m. og ned 1230 m for hele dagen.

Dag 7. Vi starter kl. 9 og vandrer en del langs vandet videre fra Esporles til Estellencs. En charmerende etape på ruten med terrasser, pools og fontæner. Fra Estellencs tager vi bussen til Palma, hvor du er velkommen til at tilbringe den sidste nat. Dagen byder på 4,5 timers vandring over ca. 15 km. Højdemeter op 620 m. og ned 660 m.

Dag 8. I dag går det tilbage mod lufthavnen med mindre du har planlagt at blive lidt længere. Du kan evt. nå at kigge dig lidt omkring lokalt i Palma inden afrejse.

KR. 3.595
3.795,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring på Mallorca (1326)
Sikker afrejse
06-05-2023 13-05-2023 Kr.3.795 8
Vandring på Mallorca (1327) 16-09-2023 23-09-2023 Kr.3.795 12

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind