Du er her:

Vandreture på Gran Canaria

7 DAGES SOLRIG BJERGVANDRING - FRA FANTASTISK BELIGGENDE LANDSBY

Kom med på tur i hjertet af Gran Canarias mest bjergrige region, Tejeda. Her er der ro for turistmasserne, varierede stier og fantastiske udsyn over vulkanøens vidder. Gran Canarias landskab byder på alt fra lange, øde strande, agatgrønne skove til nøgent vulkanlandskab i højderne. Vi vandrer fem hele dage fra Tejeda dalen, som er perfekt til dagsture. Du kan glæde dig til lækkert vejr, store udsigter og virkelig god varieret vandring uden mange andre mennesker på stierne.

Startsted: Las Palmas lufthavn på Gran Canaria, kl. ca. 19 

Slutsted: Las Palmas lufthavn på Gran Canaria, lørdag morgen kl. ca. 11.

Bemærk: Start og slut tidspunkt er baseret på at følges med turleder - se nærmere under "transport".

Hvem kan deltage? Vi går med lette dagtursrygsække i 5-7 timer dagligt. Det går en del op og ned i det flotte terræn, men i roligt tempo. Det er naturligvis en fordel at være i form til heldagsture i kuperet terræn, og det vil være en fordal med erfaring fra kuperet vandring i øvrigt.

Er du i tvivl om du kan deltage så giv kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer dagture på op til syv timer, hvori der ligger en god frokostpause og små pauser undervejs. 

Overnatningsform: Du kan bo hvor du vil. Vi starter og slutter dagene ved et flot belliggende Hostel i området Tejeda (tæt på Tejeda by). Her kan du fx overnatte i dobbeltværelser med enkelt- eller dobbeltseng og fælles fasciliteter. Vi anbefaler du venter med at bestille overnatning og transport til du er tilmeldt og kan koordinere med de andre deltagere. Læs mere om mulighederne i infodokumentet du modtager ved tilmelding.

Mad: Det er typisk muligt at købe fuld pension med simple retter sammen med din overnatning. Det kunne være €6 for frokost til tur og €10 for aftensmad.

Hvad koster det?

Dine omkostninger: Turens pris plus din egen transport, overnatning og mad undervejs.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Las Palmas på Gran Canaria, og hele vejen hjem igen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart på Gran Canaria. Det betyder også at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Fly: Vi har set priser fra både København, Billund og Aalborg til Las Palmas fra ca. kr. 1.200 t/r. Der kan være billige billetter, når de bestilles i god tid.

Transport fra lufthavnen til rutens start er ca. 1 1/2 time. Husk det er muligt at koordinere fælles transport til og fra turen i turens online forum gruppe på 'Mødestedet' efter tilmelding.

Du modtager informationsdokument med praktiske detaljer og en beskrivende pakkeliste efter tilmelding.


Vejledende dag-til-dags program

Generelt starter vi dagen kl. 9 med morgenmad, og derefter begiver vi os ud på ture i nærområdet. Vi er allerede i bjergene, i næsten 1600 meters højde, så udsigterne er formidable. Der er planlagt en dag med bustransport, så vi får så varieret vandring som muligt. Dagsturene slutter typisk sidst på eftermiddagen.

Dag 1. Rejsedag. Du kan følges med turlederen fra Danmark eller møde os på Gran Canaria. Vi mødes i lufthavnen kl. 19 og kører til Tejeda. Det tager ca. 2 timer. Vi finder aftensmad i Tejeda, men spis evt. lidt på flyet eller medbring en madpakke.

Dag 2. I dag går vi til den kendte Roque Nublo klippe. Her spiser vi frokost og nyder den formidable udsigt, før vi vender næsen tilbage mod lejren igen. Ruten er en rundtur og vi får en god introduktion til området. Dagens rute er 12 km lang, 750 m op og 750 m ned.

Dag 3. Vi starter langs den østlige dalkam og sætter kursen mod charmerende Tejeda. Undervejs kan vi bl.a. se øens højst beliggende by Artenara. Vi passerer også et vandfald og små høsthuler i klipperne, som tidligere er blevet brugt til beboelse. I Tejeda har vi mulighed for at gå rundt i byen og måske besøge nogle byens caféer. Her er også et konditori, et museum, kirke og en Spar købmand. Dagens rute er 12 km, 1200 m ned og 550 m op.

Dag 4. Målet for i dag er øens højeste punkt, Pico del pozo de las Nieves. Helt korrekt er det klippeblokken lige ved siden, der er den højeste (et par meter højere), men den er ikke til at komme op på. På dagens rute går vi forbi flere brønde, som blev brugt til at opbevare sne om sommeren. Fra toppen kan vi se tilbage til Las Palmas, hvor vi landede er par dage forinden Dagens rute er 15,5 km, 870 m ned og 870 m op.

Dag 5. En dag, hvor vi går en rute lidt væk fra lejren og helt ned til vandet på den vestlige side af øen. Så vi kommer til at gå meget nedad, men med udsigt ud mod havet. Vi ender ved havnen i Puerto de Los Nieves. Her kan vi slentre lidt langs vandet, se byens små butikker og få os en frisk badetur (husk badetøj og håndklæde!). Efter aftensmad tager vi bussen retur kl. ca. 20.30. Dagens rute er 11 km, 1600 m ned og 300 m op.

Dag 6. I dag bliver vi i vores nærområdet og skal bl.a. betragte fænomenet ’Ventana del Nublo’, som er en klippe, hvor det ligner der er vinduer. Vi kommer også forbi et lille og meget autentisk bjergrefugie. Dagens rute er 11 km lang, 600 m op og 600 m ned.

Dag 7. En fantastisk uge er nået til sin sidste dag. Vi bliver hentet med bussen kl. 9:30 og vil være tilbage i Las Palmas lufthavn ca. kl. 11. Har du en sen flyvning eller har du arrangeret en forlængelse kan du nemt tage videre ind til Las Palmas by.

KR. 3.295
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring på Gran Canaria (1284)
Sikker afrejse
12-03-2023 18-03-2023 Kr.3.495 2
Vandring på Gran Canaria (1286) 22-10-2023 28-10-2023 Kr.3.495 13
Vandreture på Gran Canaria (1412) 17-03-2024 23-03-2024 Kr.2.895 14

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind