Du er her:

Havkajak i Grønland

Havkajak i Groenland

10 dages drømmetur mellem isskosser og grønne fjelde

Glæd dig til at gøre drømmen til virkelighed. Der er store isskosser i vandet ved siden af kajakken og friluftsliv i verdensklasse på denne kajaktur til Sydgrønland. Vi har lavet en fed rute, der tager dig forbi det Grønland som alle taler om. Du får kajakkultur i særklasse og fantastiske lejrpladser.

Du får smukt kajakvand og mulighed for at opleve hvaler, samle muslinger, fiske ørreder, se norboruiner og besøge små bygder og hilse på de lokale. Du har her en særegen mulighed for at ro kajak i havet, hvor den er blevet udviklet over mange hundrede år. 

At glide stille frem mellem isskosserne og lytte til hvordan de skvulper og knager i overfladen, mens de grønne fjelde tårner sig op i baggrunden, er intet mindre end fantastisk. Vi ror en mindre gruppe, så vi har de bedste forudsætninger for spektakulære lejrpladser i fjeldet.

Startsted: Narsarsuaq lufthavn, Grønland, så det passer med flyet fra København.
Slutsted: Narsarsuaq lufthavn, Grønland, kl. 13 - så det passer med flyet mod København.

Husk du er velkommen til at forlænge din tur og fx nyde et par dage med vandring efter turen eller måske en sejltur langs kysten til en af de andre byer.

Gl3

Hvem kan deltage? Niveauet er tilsigtet let øvede og øvede roere med et Euro Paddle Pass niveau (IPP) minimum 2 eller tilsvarende. Teknik mæssigt er det ikke en krævende tur men du skal kunne ro dagsture op til 25 km. og sidde flere timer ad gangen i en havkajak på vandet henover en hel dag. Der kan også godt være bølger på op til ca. en halv meter hvis det blæser meget op en dag. Så noget af det væsentligste på en længere tur som denne er at være i god roform og kende sig selv med friluftsliv. Altså kunne lave og være i lejr med overskud - også hvis vi er uheldige og det regner. Så sikrer du dig den bedst mulige tur. og kan nyde den storslåede oplevelse fuldt ud. Havkajakkerne der kan lejes spænder over flere modeller som alle er velegnet til flerdages turbrug. De er stabile og kan fås med ror. Alternativt sender du din egen derop. Vi hjælper dig naturligvis hele vejen, uanset hvad du vælger.

Turniveau: Mellem - Hård

Hvor langt skal vi ro om dagen? Vi tilstræber at ro mellem 15 og 25 km per dag. Grønland er et vildt og øde sted, hvor mange ting kan ske og vejret kan skifte hurtigt. Så rutens dagsetaper tilpasses løbende og kan variere fra den tænkte plan i forhold til vejr og vind på dagen.

Overnatningsform: Vi sover i telt. Hængekøjen må du lade blive hjemme.

Gl4

Mad og vand: Der er plads i kajakkerne til almindelig mad til frokost, men frysetørret mad er hurtigt og nemt efter en lang dag på vandet. Vandkvaliteten i fjeldet er glimrende, men medbring gerne et vandrensningsfilter så vi evt. også kan tage drikkevand fra stillestående vand. Vi kan risikere en overnatning uden vand så medbring beholdere til 6 l.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det?

Du køber selv din transport og bruger dit eget telt eller deler med andre deltagere. Du køber selv overnatningen den sidste nat i Narsaq, hvis du vil bo på vandrehejm (hvilket vi anbefaler og hjælper med). Vi laver turen, informerer dig om alt hvad du skal gøre og sørger for en dygtig dansk certificeret kajakinstruktør.

Dine omkostninger: Turens pris plus din mad, transport og kajakleje. Regn med små 6.000 kr. for en billig flybillet t/r til Narsarsuaq og ca. 2.700 kr. til leje af kajak (med vest, skørt, pagaj og pumpe). Det er også muligt at få sin kajak transporteret fra Danmark. Du får mere info ved tilmelding. Dertil ca. 800 kr. til transport af dig selv og kajak mellem Narsaq og Narsarsuaq. I alt fra ca. 15.000 kr.

Transport:
Air Greenland flyver direkte fra København på ca. 5 timer, og vi har set billetter fra kr. 6000. Vær opmærksom på, at der kun er et begrænset antal af disse billige billetter. Bliver de udsolgt, kan du alternativt rejse dagen før.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra København til turstart i Narsarsuaq og hele vejen hjem igen. Turleder flyver på rejsedagene i programmet.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at mødes med gruppen til turstart i Narsarsuaq. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst. Besøg evt. andre steder i Grønland, nu du er her.

Vejledende dag-til-dag-program:

Vejret i Grønland kan skifte meget og derfor kan dagsetaperne forskydes så vi ror en længere distance en dag og en kortere en anden dag. Dagsetaperne kan godt komme op på 20 km om dagen. Generelt vil vi gerne være oppe og i gang kl. 8 og på vandet ca. kl. 10. Så vi kan ro et par timer inden frokost og tre til fire efter. Hver dag bliver dog timet med tidevandet.

Dag 1.
Velkommen i Narsarsuaq. Udstyrsleje og indkøb i byen og derefter ror vi tværs over fjorden til Qassiarsuk for at kigge nærmere på rekonstruktionerne af nordboruinerne på denne Erik den Rødes boplads. Alt efter tid, vejr og vind slår vi lejr i nærheden eller længere henne af kysten sydpå ved Inneruulalik.

Dag 2.
Vi ror sydpå og krydser tilbage over fjorden mod kysten vest for den lille bygd Igaliko, der også har rester af nordboruiner. Her slår vi lejr. Der skal vandres en lille time over fjeldet for at nå frem til bygden med ca. 50 indbyggere. Der er ikke mange huse og vi får en smagsprøve på, hvordan bygdelivet er. Her kan evt. nydes mad, drikke og snak med lokale på bygdens lille hyggelige café.

Dag 3.
Vi fortsætter sydvest på til udmundingen af en elv lidt nordøst for Narsaq. Et fantastisk lejrsted nedenfor fjeldene med god plads, nemt drikkevand, drivtømmer, fine muligheder for fiskeri og is der driver stille forbi.

Dag 4.
Vi ror ind til Narsaq og provianterer. Denne dag vil højst sandsynligt være med mange mindre isskosser i vandet og vi får fornemmelsen af en skærgård som vi nærmer os byen. Efter frokost ror vi alt efter vindforholdene ind i Ikersuak fjord vest for Narsaq. Her er fine chancer for at se hvaler.

Dag 5 og 6.
Vi udforsker området ind mod indlandsisen i Qaleraliq fjorden. Det knager og brager og vi får syn for sagen helt inde ved iskanten.

Dag 7 og 8 og 9.
Vejen tilbage mod Narsaq går gennem skærgården langs indlandsisen. Vi overnatter ved Narsaq den sidste nat og sender de kajakker hjem som er vores egne.

Dag 10.
Vi tager båden fra Narsaq om morgenen tilbage til Narsarsuaq med de lejede kajakker så det passer med flyvningen hjem fra Narsarsuaq.

KR. 5.995
6.495,- FOR IKKE MEDLEMMER

DU SPARER KR. 500, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Havkajak i Grønland (1292) 25-07-2023 03-08-2023 Kr. 6.495 7
Havkajak i Grønland (1000)
Sikker afrejse
01-08-2023 10-08-2023 Kr. 6.495 -2

Udsolgt

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind