Du er her:

Vandring på Rota Vicentina

Rota Vicentina web

7 DAGES KYSTVANDRING FRA HYTTE TIL HYTTE PÅ PORTUGALS FISHERMEN’S TRAIL

Glæd dig til at opleve den fantastiske kystlinje, når vi vandrer afsted på den nyanlagte Fishermen's trail – en del af ruten Rota Vicentina i det sydvestlige Portugal. Vi går primært langs Atlanterhavets kyst med smukke udsigter, spændende terræn og charmerende små fiskerlandsbyer, hvor du kan sove og spise undervejs. Denne del af ruten hedder netop ”Fishermen's trail”, da den i gamle dage blev brugt af lokale fiskere, der fiskede langs kysten. Ruten er varieret, og vi sørger for, at du kommer godt fra start til slut og kan dele oplevelserne fra dagenes strabadser i godt selskab om aftenen.

Startsted: Lissabon Lufthavn kl. 14.30 

Slutsted: Lissabon Lufthavn ca. kl. 14.00 

Hvem kan deltage? Du, som kan gå op til ca. 20 km om dagen i relativt fladt terræn med en let rygsæk på 5 til max 10 kg. Vi går i adstadigt tempo med tid til at nyde og holde pauser undervejs.

Er du i tvivl, om du kan deltage, så kontakt os til en snak om niveauet på 70213121 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Turniveau: Mellem.

Vi går dagsetaper af varierende længde i let kuperet terræn. Vi går med let rygsæk og udnytter hele dagen til at vandre. Stierne er flere steder små grusstier med en del sand. Især de første par dage, og senere bliver det mere fast underlag.

Hvor langt skal vi vandre om dagen?: Vi vandrer hele dage med op til ca. 20 km om dagen i relativt fladt terræn. 

Overnatningsform: Du overnatter hvor du vil. Du kan vælge at overnatte på vandrehjem eller lignende små overnatningssteder undervejs. De tilbyder typisk simpel overnatning indendørs, så du kun skal medbringe en lille lagenpose. Du betaler nemmest overnatningerne med kontanter – de koster ca. €25-40 pr nat. Efter tilmelding har du mulighed for at koordinere overnatning med de andre turdeltagere. Er du i tvivl om noget er du altid velkommen til at kontakte os.

Et par dage efter du har tilmeldt dig, modtager du et infodokument med alt praktisk info du behøver for at lave en rigtig god tur.

Valuta: Det er vores erfaring, at det altid er smart at medbringe lokal valuta – her i Portugal er det Euro (€). Med dem kan du betale på små barer, caféer og supermarkeder, der ikke tager kort. Det er også oftest det nemmeste at betale lokal transport med. Det er muligt at hæve penge i lufthavnen.

Mad og vand: Mad kan købes hver dag i byerne undervejs. Det koster ca. €10,5 for et simpelt aftensmåltid med én ret og €14 for to retter. Det er inkl. drikkevarer (vin, vand). Alt i alt koster tre måltider og overnatning typisk ca. €40. Vi bestiller som udgangspunkt mad, hvor det er muligt, og vi ved, at maden er i orden. Giv os besked, hvis du har særlige behov eller ikke ønsker, at vi bestiller til dig. Alternativt er du velkommen til at medbringe mad hjemmefra eller købe lokalt, men vær opmærksom på, at det hurtigt øger vægten af din rygsæk. Du skal medbringe vandbeholdere til i hvert fald to liter væske. Vi kan være heldig, at der er vand i nogle af kilderne, vi støder på, men de kan meget vel være udtørrede, så vi satser ikke på dem. I stedet bruger vi offentlige toiletter, butikker o.l. undervejs.

Klima: Det varme klima i Portugal gør det interessant til vandring. Foråret er rimelig vejrstabilt og med temperaturer, der passer os danskere godt. Forvent temperaturer mellem 20 og 25 grader. 

Forsikring: Husk at være dækket af en rejseforsikring og evt. en afbestillingsforsikring.

Sikkerhed på turen: Turlederen har viden og erfaring med vandring og turledelse. Han/hun kan førstehjælp og har en udvidet førstehjælpstaske, der kan hjælpe de fleste, men det er vigtigt, at du kontakter Opdag Verden, hvis du har helbredsproblemer (allergier, sygdomme, fysiske skavanker, vigtig medicin o.l.), som kan udfordre din præstation på turen. Så er vi opmærksomme på, hvad der kan opstå af situationer undervejs. Overfølsomhed, høfeber og astma er nogle af de helt almindelige helbredsproblemer, som f.eks. kan vokse sig store, når der er langt til hjælp.

Hvad koster det?

Turens pris plus din egen transport, overnatning på vandrehjem og mad undervejs. Dvs. fly tur/retur til Lissabon og lokal bus/taxi til vandrerutens start samt retur fra slutstedet og dertil overnatningerne og mad.

Hos Opdag Verden har vi den erfaring, at de fleste har det rigtig godt med selv at tage ansvar for transport og mad, og at den samlede pris for en tur bliver billigere end med en samlet pakke.

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Portugal og hele vejen hjem igen. Turlederen melder ud i gruppen på 'Mødestedet', hvilke flyvninger han/hun tager. Følg med i gruppen for at koordinere transport med turlederen og de andre deltagere på turen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra en anden lufthavn og mødes med gruppen til turstart i Portugal. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst. Vi anbefaler at bruge en søgemaskineonline som Skyscanner eller Momondo til at finde de billigste og bedste billetter til din rejse.

Fly: Vi har set priser fra København til Lissabon t/r fra 1000 kr. og Billund/Hamborg t/r for 1500 kr. Den lokale bustransport koster ca. kr. 250. Hvis du kan flyve på tidligere afgange derned og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det muligt at finde meget billige billetter.

Transport fra lufthavnen til rutens start er med lokal bus eller taxi. Det tager ca. 3 timer til Porto Covo med bus. Forvent ca. €20 til bus. Alternativt kan man dele en minibus. Den tager kun 90 minutter og koster ca. €30. Transport tilbage den sidste dag sker ligeledes med bus.

Husk, at det er muligt at koordinere fælles transport til og fra ruten i turens gruppe på 'Mødestedet'.

Vejledende dag-til-dag-program:

Bemærk at programmet er vejledende, og ændringer kan forekomme pga. vejr eller overbookede refugier.

Dag 1. Ankomst Lissabon. Vi, der rejser på dagen, kan mødes i Lissabon lufthavn og tage bus ind til byen. Her er det muligt at mødes med de deltagere, der er taget af sted i forvejen. Herfra kører der en bus til Porto Covo, hvor næste dags vandring starter. Vi køber ind til næste dag og spiser aftensmad på en restaurant.

Dag 2. Vi starter ca. kl. 9 og begiver os ud på strækket fra Porto Covo til Villa Nova de Milfontes. Her vandrer vi langs smukke strande med fin udsigt over havet. Vi møder mange spændende planter undervejs, og måske får vi tid til et lille dyp i Atlanterhavet, hvis vejret er til det. Vi ender vandringen i Villa Nove de Milfontes. Vandring: ca. 6 timer med 20 km og 150 højdemeter.

Dag 3. Vi starter ca. kl. 9 og vandrer mod Almograve. Vi krydser floden ved Milfontes (De tusind kilder) og kommer forbi strande, landbrugsjord og ikke mindst Akacie-lunde. Vi slutter dagens vandring langs små, skønne strande ind mod Almograve. Vandring: ca. 5 timer med ca. 15 km og omkring 100 højdemeter.

Dag 4. Vi starter igen kl. 9 og vandrer mod Zambujeira do Mar. I dag kommer vi til tops på nogle høje havsideklipper med smukke udsigter og muligheder for at se forskellige arter af havfugle. Vi kommer forbi gamle naturhavne og Cavaleiro, hvor der er mulighed for en lille pause og en forfriskende, kold drink. Senere kommer vi forbi et fint, lille fyrtårn med storkeredder, inden vi kommer helt til Zambujeira do Mar. Vandring: ca. 7 timer med ca. 22 km og ca. 200 højdemeter.

Dag 5. Fra Zambujeira do Mar til Odeceixe. Her er der virkeligt noget at se på for både almindelige naturelskere og de geologisk-interesserede. Ud fra dagens havsideklipper kan man læse meget om fortiden, og det giver plads til at dvæle lidt ved store tanker om tidens og naturens gang. Sidst på dagen går vi lidt væk fra havet og ind i landet til Odeceixe, som ligger lidt oppe ad en flod, der munder ud i havet. Vi vandrer ca. 18 km med 250 højdemeter.

Dag 6. Vi starter kl. 9 og fortsætter turen til slutbyen Rogil. Vi går helt ud til havet og stranden igen fra morgenstunden. Her på stranden kan vi nyde morgenkaffen og udsigten. Vi fortsætter langs vandet og får måske det sidste dyk i Atlanterhavet, inden vi drejer ind i landet og sætter kursen mod Rogil. Dagens rute er ca. 15 km med 350 højdemeter.

Dag 7. Hjemrejse. Vi siger farvel til Portugal, medmindre du har planlagt at forlænge turen, og kan tage bus tilbage til Lissabon.

KR. 3.595
3.795,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring på Rota Vicentina (1216) 21-05-2023 27-05-2023 Kr. 3.795 11
Vandring på Rota Vicentina (1307) 17-09-2023 23-09-2023 Kr. 3.795 13

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind