Du er her:

Havkajak i Kroatien

5 dage med klipper og klart vand, telt og dansk instruktør

Drømmer du om varmt, klart rovand under kølen, solskin og godt selskab ovenvande? Så tag med Opdag Verden på den her tur til Adriaterhavet i Kroatien.

Kroatiens skærgård er et lækkert og usædvanligt velegnet sted til eventyr på vandet med havkajak. Det frodige skærgårdsmiljø og det klare, varme vand gør det til et spændende og samtidigt beskyttet rovand for nybegyndere. De små isolerede stenstrande i bugterne giver rig mulighed for tissepauser og snackstop, klippeudspring og en kølende dukkert.

Vores udgangspunkt er Split, hvor vi ror i fem dage mellem øerne ud for byen. Der er instruktion i pakning af kajakken til turen, og undervejs er der mulighed for at få genopfrisket, og lege med, tekniske færdigheder.

Start: Split Lufthavn lørdag kl. 11.30 eller ved vandet ca. kl. 13 (lørdag er en kort dag på vandet).

Slut: Split Lufthavn torsdag morgen (torsdag er rejsedag, så du kan tage en tidlig flyver hjem, hvis det passer dig bedst)

Hvem kan deltage? Niveauet er tilsigtet begyndere med et Euro Paddle Pass niveau 2 eller tilsvarende, men det er ikke nødvendigt med et bevis. Det er en fordel at have prøvet dagsture før, så man ved, at man kan sidde flere timer ad gangen i en havkajak på vandet i løbet af en hel dag.

Hvor langt skal vi ro om dagen? Vi tilsigter ca. 15 km hver dag.

Overnatningsform: Vi sover i telt, bivuak eller under åben himmel på selve turen. Den sidste nat overnatter man på et valgfrit vandrehjem eller lignende i Split, hvor vi har steder i flere prisklasser, vi kan anbefale. Undervejs overnatter vi to nætter på campingplads (lille egenbetaling).

Mad og vand: Du står selv for forplejning, men vi køber ind sammen ved turstart. To aftener er der campingfaciliteter og i øvrigt mulighed for at spise på restaurant alle dage på nær en enkelt. Eventuel fælles mad kan koordineres med de andre deltagere i turens gruppe på Mødestedet på Opdag verdens hjemmeside. Vi køber flaskevand lokalt ved start og undervejs.

Turleder: Kjeld Pedersen. Certificeret Instruktør 2 i Dansk Kano- og Kajakforbund og IPP4 kajakroer. Han har undervist i maritime aktiviter siden 1980 og skriver intruktør på de fleste vandsportsgrene. 

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

DSC03174

Hvad koster det? 

Hvad koster det? Du køber selv din transport og kan bruge dit eget telt og udstyr, dele med andre deltagere eller låne det i Kroatien. Overnatningen på campingplads undervejs koster ca. €15 pr. person x 2. Vi planlægger turen, informerer dig om alt, hvad du skal vide, og sørger for en certificeret dansk havkajakturleder.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Prisen for turen plus din mad, kajakleje og transport. Samlet pris bliver fra ca. 6.500 kr.

Du kan leje kajak, pagaj, vest, skørt, lamineret kort over området og sikkerhedsudstyr for € 150 i Kroatien ved turens start. Desuden er der mulighed for at låne simpelt lejrudstyr; telt og liggeunderlag.

Transport

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart i Kroatien og hele vejen hjem igen. Det kan koordineres med turlederen i turens onlineforumgruppe på "Mødestedet".

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra eller til et andet sted og mødes med gruppen til turstart i Kroatien. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst, og evt. få det til at passe med billige billetter til transport.

Der er fly fra København, Billund og Aalborg til Split. De billigste koster fra omkring 1.400 kr. og er oftest med en mellemlanding.

Bil: Der er små 2000 km til Split fra København. Men man kan også flyve til f.eks. Zagreb, Zadar eller Dubrovnik og billigt leje en bil, så man får turen langs den smukke kystlinje med.

Vejledende dag-til-dag-program: 

Bemærk at dagsprogrammet er smidigt så der kan forekomme ændringer for at tilpasse turen til vejret – især vinden. 

Dag 1.

Vi mødes i Split lufthavn, køber ind sammen og koordinerer leje af udstyr ved vandetDer er ikke langt fra lufthavnen og ind til byen. Gas kan bestilles hos turlederen på forhånd og betales dernede. Har du fulgtes med turleder helt fra Københavns lufthavn følges I ad videre til kajakkerne. Er du kommet til Split på anden vis mødes vi ved startstedet ved vandet kl. ca. 13. Vi har nogle timer på vandet denne første dag. Ruten afhænger af vejr og vind og fastlægges umiddelbart før afrejse. Vi tilstræber at ro en kort tur til en mindre campingplads lige ned til vandet på sydsiden af øen Otok Ciovo.Der er klippekyst og klart vand fra starten.

Dag 2.

Vi er på vandet ca. kl. 10 og bruger hele dagen på vandet med en kombination af udforskende og nysgerrig turroning og lidt tilpasset teknisk træning for dem der har lyst. Vi overnatter ’vildt’ i en lille bugt på sydsiden af den mindre ø Drvenik Mali.

Dag 3.

Vi ror videre sydøst på langs de små øer til vi kommer til vores favoritstrand i området på øen Solta. Roningen er kystnær med flere mindre kryds mellem øerne. Fra stranden på Solta, hvor vi overnatter, kan vi gå ind til havnebyen Maslinica og spise eller få noget koldt at drikke. De sælger også glimrende lokal olivenolie.

Dag 4. 
Vi lægger ud med lidt ø-hop og et kryds over til øen med den flotte Blue Lagoon, hvor vandets farve virkelig bliver tydeligt pga. sandbunden i lagunen. Efter frokost her ror vi videre mod camping Labadusa hvor vi også overnattede første nat. I bugten ude foran er der gode muligheder for at øve redninger tæt på land.

Dag 5. 
En hel dag på vandet og måske turens længste. Der er gode muligheder for at træne teknik langs de forrevne klipper med skær ud for flere steder. Vi har gode chancer for at være heldige at få lidt medvind op ad dagen på dette stræk. Der er tilbagelevering af grej hen sidst på eftermiddagen efter ankomst til Split. Simpel valgfri overnatning på vandrehjem eller lign. i Split (Opdag Verden har reserveret et billigt og simpelt hostel til ca. 100 kr. per person).

Dag 6.

Afrejsedag. Du bestemmer selv hvilken flyvning du tager med hjem.

P5141068

KR. 3.295 
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Havkajak i Kroatien (1304) 23-09-2023 28-09-2023 Kr. 3.495 7
Havkajak i Kroatien (1291)
Sikker afrejse
30-09-2023 05-10-2023 Kr. 3.495 1
Log ind