Du er her:

Vandring på Færøerne – fast hytte

Faeroerne alternativ

7 DAGES VANDRETUR MED DANSK TURLEDER OG FAST UDGANGSPUNKT I THORSHAVN

Vi vandrer dagsture i de imponerende, sagnomspundne landskaber og oplever det dragende, grønne Færøerne med kun en dagtursrygsæk på ryggen.

Se blandt andet vandfaldet Bøsdalafossen brage direkte ud i Atlanterhavet, dyk ned i historien om middelalderens bispesæde, Kirkjubøur – det vigtigste historiske sted på Færøerne – og oplev de maleriske huse og gårde med de grønne græstage i bygden Saksun.

Vi vandrer til berømte fuglefjelde og ser de pudsige lunder, også kendt som søpapegøjer, besøger charmerende bygder og skuer ind på klippekysten fra havsiden en sejltur, hvis vejret er til det.

Dagsturene tager udgangspukt i Thorshavn og vi vandrer hver dag præcis den dagstur, der passer bedst til vejr og vind.

Startsted: Thorshavn på Færøerne, søndag aften. Infomødet er typisk kl. 19 og turleder er der fra midt eftermiddag.

Slutsted: Thorshavn på Færøerne, lørdag middag.

Hvem kan deltage: Turen er for alle, der har lyst til at gå dagsture i kuperet terræn med en let dagtursrygsæk.

Niveau: Mellem. Terrænet er uden lange store stigninger, og vi går med let oppakning på små stier. Der er dog kuperet og vi er ude på stierne i cirka 5 til 7 timer om dagen. Dagene er med en del pauser, så den flotte natur kan synke ind og du kan sørge for din komfort i forhold til beklædning og energi undervejs.

Er du i tvivl om du kan deltage så kontakt os for en snak om niveauet på 70213121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Overnatning: Du kan bo hvor du vil. Udgangspunktet for vandreturene er Tórshavn. Her koster et dobbeltværelse på et Guesthouse typisk 2-3000 kr. for 6 nætter, inkl. morgenmad.  Efter tilmelding er det muligt at koordinere bl.a. overnatning med de andre turdeltagere i turens online gruppe på Mødestedet.

Mad og vand: Morgenmaden spises typisk på overnatningsstedet. Frokost kan vi smøre selv og have med på tur. Aftensmad spiser vi ude i byen eller du er velkommen til at sørge for det selv. Vandet kan drikkes direkte fra hanerne. Medbring minimum opbevaring til 1,5 liter vand.

 

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det? 

Du køber selv din transport til, fra og på Færøerne. Du køber også selv din overnatning og mad på turen, så du får netop det du gerne vil. Vi planlægger, informerer dig om alt, hvad du skal gøre, og sørger for en dygtig dansk turleder til at sikre en rigtig god tur på de grønne øer.

Læs mere om konceptet her

Dine omkostninger: Turens pris plus mad, overnatning og transport. Fly koster fra kr. 2000 tur/retur afhængig af tidspunkt for køb af billet og hvor du flyver fra. Overnatning koster 2-3000 kr. for de seks nætter.

Lokal transport på turen er ca. 500 kr. + 295 kr. for den valgfri sejltur på dag fire + 200kr for vandreturen til Bøssdallsfossen. Samlet budget for turen ligger omkring kr. 8500, alt efter, hvad du vælger af transportløsninger og mad undervejs.

Transport:

Den nemme løsning: Du kan følges med Opdag Verdens turleder fra Danmark til turstart på Færøerne og hele vejen hjem igen. Turlederen melder ud i turens online gruppe hvilke flyvninger han/hun tager. Følg med i gruppen for at koordinere transport med turlederen og de andre deltagere på turen.

Den fleksible løsning: Du er velkommen til at rejse fra en anden lufthavn og mødes med gruppen til turstart på Færøerne. Det betyder, at du kan forlænge dit ophold både før og efter turen, hvis du har lyst. Vi anbefaler at bruge en søgemaskine online som skyscanner eller momondo til at finde de billigste og bedste billetter til din rejse.

Fly: Atlantic Airways flyver direkte til Vagar lufthavn i Sørvagur fra København og Billund. Vi har set billetter fra ca. kr. 1300. Fra lufthavnen på Færøerne skal du med bus eller taxi til Thorshavn. Hvis du vil flyve på tidligere afgange og/eller senere hjem – evt. med længere rejsetid - er det ofte muligt at finde meget billige billetter!

Find fx dine flybilletter på www.momondo.dk, www.skyscanner.dk eller www.travelmarket.dk

Transport fra lufthavnen til Torshavn tager en lille time i bus, koster ca. 90 kr. og kan benyttes indtil kl. 20.30 om aftenen. Alternativt kan man tage en taxi direkte, som koster ca. 200 kr. per person (for fire personer) og tager ca. 40 min. Taxiservice tilbydes af Auto Taxi Torshavn og kan kontaktes på (+298) 36 36 36. Bybusserne i Torshavn er gratis. Vi har styr på logistikken så spørg os hvis du er i tvivl om noget

1050558 1

Dagsprogram:

Dag 1. Ankomst til Færøerne, indkvartering på dit valgte overnatningssted og velkomstmøde. Eventuelt kan du nå en sightseeing i Thorshavn, hvis du kommer tidligt.

Dag 2. Tur til Kirkeby. Vi vandrer fra Torshavn til det gamle bispesæde og følger på vejen ud, den gamle sti, som man brugte fra Torshavn, før der blev anlagt veje på Færøerne. Vi ender i Kirkbu, hvor der er masser af kulturhistoriske seværdigheder; blandt andet verdens ældste træhus på over 900 år og den gamle talerstol i sten, hvor der blev holdt ’sommermøder’. Vejen hjem går langs en gammel dyresti. Her har vi uberørt fjeld og fantastiske udsigter over Torshavn (når vejret tillader det). Dagens tur er ca. 15 km lang.

Dag 3. Tur til Tjørnuvik. Vi vandrer over idyllisk færøsk fjeld med flere vandfald og besøger Tjørnuvik, der ligger fantastisk placeret mellem høje fjelde dybt inde i fjorden. Her er rester fra vikingetiden og et flot syn ud mod klipperne i havet. Vi tager en del højdemeter i dag, men får til gengæld den smukkeste udsigt fra toppene af fjeldene.

Dag 4. Tur til Vestmanna. I dag vandrer vi ind over hovedøen og får endnu en dag med lækkert fjeld. Vi tager en sejltur (valgfri) langs de høje kystfjelde og betragter nogle af områdets imponerende grotter. Sejlturen tager ca. to timer og giver flot udsyn til fuglefjeld. Turen er ca. 10km lang.

Dag 5. Tur til Nólsoy for at se på fuglefjeld. Vi vandrer ca. 15 km, side om side med fårene, for at besøge de afsides kløfter med de charmerende lunder. Nólsoy ligger som en smuk græsbeklædt top udenfor Torshavn. På vejen ud vandrer vi langs nordsiden på lavlandet og når helt ud til spidsen, inden vi går vi op og henover fjeldet (hvis vejret og dagsformen tillader det).

Dag 6. Tur til Bøsdalafossen. En magisk vandredag på ca. 8km langs Færøernes største indsø, hvor vi kigger efter de sagnomspundne underjordiske ’Hulderfolk’, og briternes rester fra anden verdenskrig. Til sidst ender vi ved fossen, der buldrer ud i havet. Hvis vejret og benene tillader det, går vi op til toppen af Trælltindan, hvorfra man smed udtjente trælle i dybet i gamle dage. Herfra kan vi se over til Kirkebu og de omkringliggende øer (Vandreturen koster 200kr og skal betales kontant).

Dag 7. Afrejse dag. En fantastisk uge er ved at være slut. Transport til Vagar lufthavn (medmindre du vælger at forlænge dit ophold). Hvis der er tid, kan vi eventuelt nå lidt sightseeing i Thorshavn inden afrejse.

KR. 3.295
3.495,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Vandring på Færøerne – fast hytte (1336) 25-06-2023 01-07-2023 Kr. 3.495 12
Vandring på Færøerne – fast hytte (1337) 02-07-2023 08-07-2023 Kr. 3.495 11
Vandring på Færøerne – fast hytte (1264) 16-07-2023 22-07-2023 Kr. 3.495 16
Vandring på Færøerne – fast hytte (1265) 30-07-2023 05-08-2023 Kr. 3.495 13

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind