Du er her:

Jotunheimen

shutterstock 564223666

TAG MED PÅ 8 DAGES VANDRETUR I JOTUNHEIMEN NATIONALPARK MED TELT OG DANSK TURLEDER

Der er rigtig gode grunde til, at Jotunheimen Nationalpark er en favorit blandt folk, der elsker fjeldet. Vi vandre i åbne, grønne fjelde med masser af små, blanke bjergsøer til mere rå bjergområder i landskaber, der byder på Nordeuropas højeste koncentration af tinder på over 2000 meter.  

VI starter turen fra Den Norske Turistforenings flagskibshytte i Gjendesheim og sejler over den billedskønne bjergsø Gjende. Allerede her har vi udsigter til vandfald og bræer – en lille appetitvækker på, hvad der venter i fjeldene, som vi snart vandrer op i.

I fjeldet skal vi blandt andet over en fjeldryg i 1600 meters højde, fiske efter aftensmaden i den afsidesliggende højfjeldssø Hinnotetjønne og ned gennem den fortryllende grønne Memurudal.

Turens dagsetaper er planlagt, så vi kommer forbi fine fjeldsøer, hvor vi har tid til at stoppe og fiske efter aftensmaden.

Vi slutter vandreturen med endnu en sejltur over Gjende-søen.

Startsted: Gjendesheim lørdag kl. 15. Passer med bussen fra Oslo der ankommer kl. 14.54.

Slutsted: Gjendesheim lørdag kl. 9.30. Færegen fra Memurubu er tidligst inde 9.20 (så vi kan desværre ikke nå bussen til Oslo kl. 08.20)

shutterstock 619159637

Hvem kan deltage?

Turen er for alle, der gerne vil opleve fjeldet til fods. Teknisk set er det ikke svær vandring, men der kan være enkelte passager med for eksempel stejle stigninger. Dagsetaperne er relativt korte, så vi jævnligt kan holde pauser, hvor man kan slappe af, fiske eller udforske området mere.

Er du i tvivl om du kan deltage, så kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 70213121 for en snak om niveauet.

Turniveau:

Mellem. Turen er tænkt som en tur for de fleste så vi vandrer i op til maks. 6 timer – 10 til 15 km. Terrænet er kuperet men vi går roligt og med jævnlige pauser.

Overnatningsform:

Vi sover i telt.

Mad og vand:

Der er rigeligt med vand på turen, men medbring gerne et vandfilter for at sikre kvaliteten. Vi fanger forhåbentlig nogle fisk til at supplere maden, så medbring evt. tilbehør som kartoffelmos, ris og pasta udover det frysetørrede.

Når du tager på tur med vores turledere, sikrer du dig, at der er én, der sørger for den bedst mulige oplevelse for hele gruppen. Når du er i trygge hænder, kan du nyde mere og være sikker på, at du oplever det bedste af området, du er på tur i.

Hvad koster det?

Du køber selv din transport og bruger dit eget telt eller deler med andre deltagere. Du køber og medbringer selv mad, som ligeledes kan koordineres i turens gruppe på Mødestedet. Du køber selv overnatning, hvis det foregår i hytter eller lign. Vi planlægger turen, informerer dig om alt, hvad du skal gøre, og sørger for en dygtig dansk turleder, som guider dig til de bedste overnatningspladser, de bedste udsigter og gode fiskevand undervejs.

Dine omkostninger: Prisen for turen plus din mad og transport og evt. fiskekort. Færge til Gjende koster ca. NOK 340, overnatning ved Memurubu ca. NOK 70 og fiskekort NOK 275.

TRANSPORT

Man kan tage med bus, tog, færge eller fly til Oslo. Herfra tager vi typisk bussen videre til Gjendesheim. Den koster en del (ca. 450 NOK) og tager over 4 timer så du er velkommen til at koordinere leje af bil med gruppen på 'Mødestedet' og spare både og penge (hvis den blir fyldt op). Med en lejet bil kommer du også hurtigt retur til Oslo og slipper for at vente til om eftermiddagen med at tage bussen retur.

Bustransport fra København til Oslo t/r koster ca. 450 kr og ankommer tidligt lørdag morgen så man kan nå bussen videre mod Gjendesheim.

BEMÆRK: Bussen til Oslo afgår fra København aftenen før dagen med turstart.

Bil: Ca. 10 ½ timer fra København og ca. 11 ½ timer fra Århus (inkl. færge)

Fly: Norwegian flyver fx direkte t/r til Oslo fra København. Vi anbefaler altid at søge muligheder frem med søgemaskinerne Momondo eller Skyscanner og så købe billetten direkte ved selskabet. 

Vejledende dag-til-dag-program: 

Dag 1:  Ankomst, kl. senest 15.
Vi mødes og tager samlet færgen over søen Gjende. På færgen får vi tid til at hilse på hinanden og snakke lidt om de kommende dage. Hen ad eftermiddagen rammer vi Gjendebu og skal op i fjeldet. Første nat placerer vi teltene i området mellem to søer kaldet Grisletjønnen. Vi har allerede her på første dagen mulighed for at afprøve fiskestængerne da solen bliver hængende på himlen længe.

Dag 2: 
Dagen byder på en flot tur op gennem Rauddalen. Her ligger der adskillige små søer, blandet med strømmende vandløb. Turen ender oppe i området ved hytten Olavsbu hvor vi slår teltene op i behørig afstand til hytten. Turens højst-beliggende lejrplads.

Dag 3: 
Vi gå op over Rauddalsbandet, som er en fjeldryg i ca. 1600 meters højde. Herfra går det ned mod Langevatnet, som er kendt for sine mange ørreder. Her slår vi lejr i den nordlige ende af søen for at udnytte resten af dagen til enten kortere småture i området, fiskeri eller blot syslen i lejren.

Dag 4: 
Dagen er en langsom dag hvor vi kan stå lidt senere op og gå lidt mere selvstændigt på ruten. Vi følger søbredden ned til næste lejrplads ved søen Hellertjønne. Her slår vi lejr.

Dag 5:  
Planlagt overliggerdag ved Hellertjønne. Det er en smuk lejrplads og det meget flotte område byder både på nærliggende toppe der kan bestiges eller fjerntliggende søer der kan affiskes. Man aftaler oftest i gruppen at tage en fælles tur med frokostoppakning om formiddagen og så bruges eftermiddagen på afslapning.

Dag 6:  
Næste dag søger vi igen mod højfjeldet og går op i det kendte område Memurutunga. I dette åbne sø-landskab befinder vi os nu i et mere råt og klippefyldt terræn. Dagen slutter med en kort nedstigning til den frodige Memurudalen. Her findes vi en lejplads væk fra stien, i blandt de mange små klukkende bække.

Dag 7: 
En kort dag hvor vi går ned mod Memurubu-hytten og slår lejr på deres teltplads. Her spørger vi de lokale, hvilken sø der har flest fisk denne sommer: Gjende eller Hesttjønne. Sidstnævnte sø ligger ca. 1,5 times vandring oppe i fjeldet. En flot tur som giver udsigt over den turkis-blå Gjende-sø. Om aftenen kan vi spise i hytten, hvis vi har lyst.

Dag 8: 
Om morgenen tager vi færgen tilbage til Gjendesheim. Vi siger farvel og drager mod Oslo/København. Afslutning i Gjendesheimca. kl. 9.30 når vi er inde med færgen.

KR. 2.795
2.995,- FOR IKKE-MEDLEMMER

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER MEDLEM AF OPDAG VERDEN. BLIV MEDLEM HER...

Du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål i vores FAQ her. Har du yderligere spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Event Startdato Slutdato Sted Pris pr. person Ledig plads TILMELDING
Jotunheimen (1325) 19-08-2023 26-08-2023 Kr. 2.995 11

COVID-19 - Få svar på dine spørgsmål her...

Vi kan godt forstå, at der kan være brug for særligt klare udmeldinger i forhold til rettigheder og muligheder, når du køber en tur i denne tid. Derfor har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vi tager myndighedernes anbefalinger meget alvorligt, og alle vores turledere har skærpet opmærksom på hygiejne på alle ture.

  1. Får jeg refunderet min betaling, hvis turen aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?
  2. Får jeg min betaling retur, hvis jeg annullerer min tilmelding til turen?
  3. Hvornår tager Opdag Verden stilling til om turen gennemføres eller ej?
  4. Hvor lang tid har jeg til at beslutte mig for en ny tur, hvis den jer er tilmeldt aflyses pga. restriktioner i forbindelse med COVID-19?

Få svar på dine spørgsmål her...

Log ind