Fællesture med Opdag Verden – sådan foregår det!


Konceptet kort:

Opdag Verden laver turen, informerer dig om alt hvad du skal gøre og pakke, og sørger for en dygtig dansk turleder. Vi hjælper dig med at koordinere og købe din egen transport, udstyr og mad. Du køber selv din transport til og fra rutens start og bruger dit eget Telt eller deler med andre. Du køber også selv overnatning hvis det foregår i hytter eller lignende, og bærer din egen rygsæk fra lejr til lejr.

I Opdag Verden laver vi altså guidede ture med friluftsliv og primitiv overnatning, og ikke pakkerejser. Det er en anden måde at lave ture på end de fleste andre kommercielle udbydere. Derfor er her nogle uddybende forklaringer på konceptet.

Vi elsker eventyr, og vi får tit at vide, at vores ture også er mere eventyr end hvad folk ellers oplever. Vores mål er, at inspirere og hjælpe dig til at komme ud og afsted. Opleve verden et nyt sted eller på en ny måde, være sammen med andre i et fællesskab omkring udeliv, og dermed åbne døre for flere muligheder fremover.

På, så godt som alle, vores ture bærer du selv din rygsæk, med alt dit grej, på hele ruten. Derfor hjælper vi dig med at gøre rygsækken lettere, i form af vejledning og pakkelister. Opdag Verden inviterer løbende til informationsaftener og foredrag i Eventyrsports butikker over hele landet, hvor du kan lære at pakke, og vælge grej til din tur.

”Mødestedet” på www.opdagverden.dk 
Du bliver automatisk tilmeldt en unik gruppe for turen på vores sociale platform Mødestedet, hvor du sammen med Opdag Verden, de andre deltagere og turlederen kan koordinere transport. Her aftaler vi deling af eks. telte og kogegrej. Det er her vi låner grej af hinanden og Opdag Verden.

Transport
Du køber selv din transport til og fra rutens start. På enkelte ture reserverer vi transfer. Du får, efter køb af turen, tilsendt et udførligt turdokument med en vejledning til, hvor du kan bestille din transport og hvilke afgange der passer godt. Du har mulighed for at følges med turlederen fra Danmark hvis du vil.  Det står dig frit for om du vil tage af sted før, og tage hjem senere.

Vi foretrækker at vælge ruter i udlandet som matcher destinationer med lavprisfly eller en i øvrigt god forbindelse. Enkelte ruter synes vi dog er så gode at vi har vi valgt dem til på trods af deres lidt besværlige beliggenhed.

Overnatning
Du bruger dit eget Telt eller deler med andre deltagere. Du køber selv overnatning hvis det foregår i hytter og det vil fremgå af turdokumentet du får tilsendt ved køb, hvordan det præcist foregår.

Mad
Du køber selv din mad til turen. Oftest anbefaler vi at medbringe frysetørret mad til minimum et af dagenes måltider og dertil medbringe brænder og kogegrej. På enkelte ture vil der være mulighed for at proviantere undervejs og det vil fremgå at informationen i det turdokument du får tilsendt.

Turledere
Vore ture er altid med en dygtig dansk turleder der ved hvor og hvordan turen gennemføres bedst muligt i forhold til vejr og deltagere. Turlederne er erfarne friluftsfolk og arbejder i et tæt samarbejde med Opdag Verden om alle detaljerne på turene. De undervises løbende internt for at sikre dig den bedste oplevelse på turen.

Hvornår tager Opdag Verden stilling til, om turen gennemføres eller ej?
Vi tager stilling til ugeturene senest en måned før turstart og weekendturene senest 14 dage før turstart. Turene i Grønland tager vi stilling til senest to måneder før turstart.

Sådan foregår det, trin-for-trin:

1. Du køber turen på vores hjemmeside.
2. Du får tilsendt information med detaljeret dagsprogram og vejledning til transport og mad.
3. Du er automatisk meldt ind i turens unikke gruppe på vores sociale platform Mødestedet hvor du kan koordinere transport, mad og andet med de andre deltagere og turlederen.
4. Du kan frit deltage i informationsaftener med gennemgang af pakkeliste og udstyr.
5. Du mødes med turlederen og de andre deltagere på aftalt sted til aftalt tid og gennemfører turen i fællesskab.
6. Efter hjemkomst kan du dele billeder og andet med de andre deltagere på Mødestedet.