• Hjem
  • FAQ - Spørgsmål til Ture & Kurser

FAQ - Ture og Kurser


Her finder du svarene på de mest stillede spørgsmål, der vedrører Opdag Verdens ture og kurser. Finder du ikke dit svar her, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvad betaler jeg for?
Opdag Verdens koncept er helt unikt og et billigt alternativ til de organiserede rejsebureauer. Vi gør et stort stykke arbejde for at udvikle fællesture i flot natur med gode lejrpladser til primitiv overnatning. Du betaler for at blive guidet på en nøje udvalgt, udviklet og tilrettelagt tur af en dygtig dansk turleder med bred erfaring indenfor friluftsliv. Det betyder fx, at der er en til at tage ansvar og beslutninger, hvis vejret bliver dårligt og ruten skal ændres. Det betyder også, der er en der ved, hvor du får de bedste udsigter, hvor du kan og må lave lejrbål, hvornår supermarkedet, du kan proviantere i, åbner og lukker, og hvor fx det nærmeste hospital ligger, hvis du er ude for et uheld - og hvordan du kommer derhen. Turlederen er lønnet, forsikret og deltager i løbende intern uddannelse i turledelse. Du får en uddybende pakkeliste, gode råd og en vejledende dag til dag beskrivelse tilsendt i et turdokument, når du har købt turen.

Du betaler altså for en gennemgående sikkerhed for en super god oplevelse. Vi laver ruteplaner, tjekker lejrsteder, vejrnormer, udsigtspunkter og leder dig sikkert gennem turen med en lokalkendt turleder. Desuden giver vi dig mulighed for at kommunikere med de andre deltagere på vores egen sociale platform før og efter turen.

Hvornår tager Opdag Verden stilling til, om turen gennemføres eller ej?
Vi tager stilling til ugeturene senest en måned før turstart og weekendturene senest 14 dage før turstart. Turene i Grønland tager vi stilling til senest to måneder før turstart. Hvis turen har skilt på med "Sikker afrejse", så bliver turen gennemført,

Hvem tager typisk med på Opdag Verdens ture?
Det er meget blandet, hvem der deltager på vores ture, men typisk er det jævnt fordelt kvinder og mænd på 35 – 65 år. Vi har af og til unge under 20 med og ligeledes ældre over 70 med. Deltagerne på vores ture kommer hovedsagelig fra to overordnede grupper:
- Dem der kan tage afsted selv, men gerne vil dele oplevelserne i et fællesskab og ikke vil arrangere alt det praktiske og sikkerhedsmæssige selv.
- Dem der ikke selv har viden og kompetencer til at tage afsted på egen hånd.

Hvor mødes jeg med de andre?
Som deltager skal du blot være ved rutens start på det angivne tidspunkt. Du har mulighed for at følges med turlederen og/eller de andre deltagere til og fra startstedet. Du kan oftest følges med turlederen helt fra Danmark på turene i udlandet - medmindre, det er bilkørsel til fx Sverige. Du har mulighed for at tage afsted før de andre og mødes med dem på destinationen. Turlederen skal blot have besked inde i turens gruppe på Opdag Verdens sociale platform 'Mødestedet'. Der vil som regel være opsamling i den lokale lufthavn eller på togstation på udlandsrejserne.

Du kan læse mere om konceptet for vores ture her:

Hvad er 'Mødestedet'?
Mødestedet er Opdag Verdens sociale online platform, hvor du kan kommunikere med både turlederen, de andre tilmeldte på turen eller kurset og Opdag Verdens aktivitetsansvarlige. Du bliver automatisk meldt ind i gruppen for den tur du har købt. Det er oplagt at koordinere deling af fx transport, mad, kogegrej og Telt her. Du finder link til Mødestedet her

Jeg vil gerne købe en tur til mig og mine venner / familie og betale samlet, kan jeg det?
Ja, det kan du godt. Du skal blot benytte dig af knappen for gruppetilmelding når du køber turen eller kurset. Det er kune bestilleren der evt modtager medlemsrabat. Er i flere der er medlemskab skal i køber hver for sig.

Må jeg tage hund med på ture og kurser?
Nej, det må du desværre ikke. Når vi har besluttet at sige nej i Opdag Verden, er det for at skabe rammer på turene som flest mulige kan sige ja til. For der er flere overvejelser omkring at tage hund med på en Opdag Verden tur. Først handler det om, at der er nogle, der simpelthen ikke bryder sig om hunde, eller som syntes at det forstyrrer deres oplevelse – i begge tilfælde noget, der kan være svært at sige, hvis alle andre står og siger "nårrhh og hvor er den sød". Dyr har det med at tage opmærksomhed – på godt og ondt.

Hvis din hund kommer til skade eller bliver syg og skal hjælpes, er det en særlig situation, der opstår. Det er som regel lige til, hvis det er alvorligt, men hvis det er en skade, som er i en gråzone, hvor det forsinker gruppen til irritation for nogle, så er det vores oplevelse, at det kan blive en dum situation. Du betaler jo ikke for hunden, så derfor vil der være nogle, der vil mene det ikke er rimeligt, at tage det hensyn til en ’gratis passager’. Det er også svært for nogle, at gå i dialog om noget de er irriterede over som hunden gør; ryster beskidt pels, slikker på andres service, hvis de bare lader det stå, ikke hensigtsmæssige toiletbesøg i lejren etc. Så er der det rent forsikringsmæssige, hvis din hund fx ødelægger tøj eller udstyr hos deltagerne eller turlederen. Det kan også blive lidt svært at afgøre, hvad der er uheld, og hvad der ikke er. I det hele taget er det bare vores erfaring, at det i praksis kan give mange udfordringer – desværre. Udfordringer som vi i hvert fald ikke endnu har fundet en god løsning på.

Hvorfor koster turene det de koster?
Alle ture er prissat så vi kan gennemføre dem med minimum 7 deltagere på vandreture og 6 på kajakture. Prisen for en tur skal dække aflønning, administration og forsikring. Den skal desuden dække fortsat uddannelse af turlederne og udvikling af turen / kurset.
Vi arbejder alle priser grundigt igennem så vi kan give dig den bedst mulige oplevelse til den lavest mulige pris. Alle vores turpriser indeholder 25% moms.

Skal jeg selv bære min rygsæk fra lejr til lejr?
Ja, på nær enkelte ture, hvor rygsæktransport er inkluderet.