• Hjem
  • Udstyr
  • Mærker
  • Big Agnes Pomer Hoit SL sovepose og Big Agnes Insulated Air Core underlag

Big Agnes Pomer Hoit SL sovepose og Big Agnes Insulated Air Core underlag

 

”Det’ fandeme godt tænkt!"

 

I realiteten går der ofte langt mellem, at vi ser ægte nyskabelser inden for outdoor-grej, men nu har det i Danmark ukendte mærke Big Agnes taget det endelige opgør med det uløste problem, der handler om at vi ruller af glatte liggeunderlag i søvne. Samtidig er komfortniveauet for overnatning i sovepose blevet hævet mærkbart.

 

”Hvorfor har ingen tænkt på det noget før?”, var kærestens første indskydelse, da hun for første gang skulle prøve et Big Agnes-sovesystem på tur. Og ja, det er egentlig mærkeligt, for idéen med et Big Agnes sovesystem er helt enkelt, at du spænder den øverste del af soveposen fast på et liggeunderlag, mens ben-delen stadig ligger frit, så man opnår to fordele: For det første undgår du at rulle af underlaget, mens du sover, og for det andet udnytter du underlagets fulde bredde og får på den måde meget bedre plads i soveposen.

 

Big Agnes, der i øvrigt har sit navn efter et bjergtop i Colorado, har et ret omfattende og forvirrende stort udvalg af soveposer og underlag, men vi valgte at teste modellen Pomer Hoit SL sammen med det Primaloft-fyldte liggeunderlag Insulated Air Core, der passer godt til gennemsnitligt dansk helårsbrug og forår til efterår i fjeldet.

 

Der kan efterhånden noteres et lille dusin overnatninger i systemet, og essensen af disse kan meget enkelt koges ned til, at du bare sover lidt bedre end i en traditionel sovepose. Det er specielt mennesker, der sover på siden eller ikke ligger udstrakt, der vil kunne mærke forskellen ved at bruge et Big Agnes-system, der byder på betydelig bedre udnyttelse af underlaget og soveposens bredde, end en almindelig sovepose.

 

Desværre er der heller ikke nogen tvivl om, at der er mere bøvl, når man skal gøre et Big Agnes-system klar. Underlaget skal pustes op med pakposen, der fungerer som pumpe, og bagefter skal sovepose og underlag sættes sammen, hvorefter det hele skal efterspændes alt i mens turmakkeren kan ligge og få sig et billigt grin i sin allerede klare sovepose.

 

Til gengæld er det så dig, der griner længst, når det hele er på plads, for det har virkelig været en fornøjelse at sove i det velgennemtænkte koncept, og gang på gang har det fremtvunget smil, når vi er stødt på spidsfindige og brugbare detaljer som indbygget pudevår og en af de bedst fungerende varmekraver, vi længe er stødt på.

  • Mærke: Big Agnes
  • Model: Pomer Hoit SL sovepose og Insulated Air Core underlag
  • Pris: 2149 og 849 kroner
Array
Opdag Verden // Troels Matz, onsdag, 27 juli 2011, hits: 8569