Du er her:

Tierra Ace Pant

Svenske Tierra har til efterårs- og vintersæsonen lanceret en ny udgave af deres populære softshellbuks kaldet Tierra Ace Pant. Den skulle være særligt god til isklatring, men vi synes også, den fungerer som efterårs- og vinterbuks til alsidigt brug i skoven og på vandrestierne.

Tierra Ace Pant er lavet med hovedtanke på vinteraktiviteter som eksempelvis isklatring eller langture på skøjter (det er der en laaang tradition for i Sverige). Det er tydeligt, at Ace Pant er lavet med tanke på vinteraktiviteter, for de er dejligt varme. Det er bestemt en fordel, når efteråret rusker, og termometret kravler mod de blå temperaturer.

Der er en fin kort udluftningsmulighed på siden af låret, men det er stadig et par varme bukser. På bukserne findes tre lommer. To normale skrå lommer samt en enkelt mindre på forsiden af det højre lår. For alle tre lommer gælder det, at de er rimelig små og udført i et netmateriale, og det fungerer efter min mening ikke så godt til allroundbrug. Men jeg kan forestille mig, at det er perfekt, hvis man på isklatretur eller toptur, hvor man ikke har bokselommerne fyldt med ting, men i stedet bare ønsker lækker pasform og stor bevægelighed – og det får man.

Lynlåsen på lommerne er relativt lille og tynd, så den er ikke i vejen, når man eksempelvis bruger klatresele. Bukserne har en super god og tæt pasform, og stretchen fungerer rigtigt godt, så bevægelsesfriheden er i top. Bukserne kan udvides på underbenet, så de kan passe over en stor støvle som eksempelvis en alpinstøvle. Nederst på bukserne er der en elastik til at stramme buksebenet ind samt mulighed for gamachefæste.

Det meste af underbenet plus forstærkninger på bagen og knæene er lavet af ekstra slidstærkt vandafvisende materiale. Alle disse detaljer fungerer alt sammen rigtigt godt, og det er tydeligt, at der er kælet for Ace Pant. Under forstærkningen på knæene er det desuden muligt at indsætte knæbeskyttelse, hvis man skal støtte meget på knæene.

Bukserne har vist en imponerende god åndbarhed, som hardshells kun kan drømme om. Hardshells har dog den store fordel, at de fungerer utroligt godt i vådt vejr. Her viser Ace Pants sig dog også fra sin gode side. Jeg har flere gange testet dem i bygevejr, og jeg er imponeret over, hvor godt de holder tørt. Der sætter sig dog lidt fugt i overfladen af stoffet, men det tørrer utrolig hurtigt.

Det er helt fantastisk lækkert, men til dagsregn vil jeg anbefale noget helt vandtæt. Jeg er helt sikker på, at Ace Pant også vil gøre sig godt som skibukser; de vandtætte områder kombineret med en generel god vandresistens vil helt sikkert fungere godt, selv hvis man er skiløber på et niveau, hvor man har lige lidt rigelig ufrivillig kontakt med sneen.

Alt i alt kan jeg uden tøven anbefale Ace Pant som allround friluftslivsbuks til det kolde halvår. Specielt pasformen er ekstremt lækker og kombinationen med den gode varme gør uden tvivl Ace Pant til de lækreste vinteregnede softshellbukser, jeg har prøvet.

Array
Kristian Jager Nykrog, Søndag, 16 marts 2014, hits: 4693
Log ind