Telte under 3 kilo

Det er tid til at få styr på sæsonens teltsituation

Her kigger vi på en række telte, der alle vejer under tre kilo. De tynger således ikke frygteligt i rygsækken – særligt ikke, når man tager i betragtning, at der er plads til mindst to i hvert Telt, så vægten kan fordeles mellem flere folk på tur. 

Telte-samlet.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 02. mar 2023
Læst af: 1068

Her kigger vi på en række telte, der alle vejer under tre kilo. De tynger således ikke frygteligt i rygsækken – særligt ikke, når man tager i betragtning, at der er plads til mindst to i hvert Telt, så vægten kan fordeles mellem flere folk på tur. 

MSR Hubba HUbba NX

Ny generation af fritstående klassiker

MSR Hubba Hubba NX

Med en vægt på blot 1.720 gram får du her et let, men alligevel ret rummeligt og detaljerigt 2-personers Telt, der har den store fordel, at det er fritstående. Det vil sige, at du kan slå teltet op nærmest hvor som helst, og du ikke er afhængig af at kunne slå pløkker i eller strække barduner ud. Teltet er en efterfølger til det populære MSR Hubba Hubba (NX står for Next Generation), og det har fået en gedigen ansigtsløftning, samtidig med at det er blevet 300 gram lettere. Det er stærkt.  Der er apsis i begge sider, så du og din makker har plads til både udstyr og madlavning på en regnvejrsdag, og I kan komme ind og ud uden at skulle kravle over hinanden. De udsatte hjørner af både indertelt og oversejl er forstærkede, og der er kommet justerbare øjer i oversejlet, så du kan trimme det til perfektion. Oversejlet giver et neutralt lys inde i teltet og er udstyret med tagrender ved indgangene.

Pris 4.519 kr. 

Læs på Friluftsland.dk

 

Hilleberg Helags 2

Let tunneltelt til sommerture

Hilleberg Helags 2

Teltet her er udviklet og optimeret til brug i sommerhalvåret, og med plads til tre personer får man rigtig mange detaljer – og stærk kvalitet – i forhold til vægten. Den ligger på 2.600 gram. Teltet er i klassisk tunneldesign med ventilation fra bunden og masser af mesh i inderteltet. Det gør teltet superkomfortabelt i sommerhalvåret, men gør til gengæld, at det ikke egner sig til sne. Der er apsis og udgang i begge sider, hvilket øger komforten, når man er flere på tur. Inderteltet har lodrette endevægge, som gør det væsentlig mere rummeligt samt mere komfortabelt for høje mennesker. Teltet er fremstillet i det letteste af Hillebergs Kerlonmaterialer, Kerlon 1000, som er et imponerende stærkt silikoniseret nylonmateriale, der giver en suveræn balance mellem slidstyrke og vægt. Det holder til regn, rusk, sol og vind i mange, mange år. De 9 mm DAC Featherlite NSL-stænger er også blandt de letteste og stærkeste på markedet. Stængerne løber i yderteltet, så yder- og indertelt slås op samtidig. Vandsøjletrykket på oversejlet er 5000 mm, mens bund, som er i 50 denier nylon med en dobbelt PU-coating, har et vandsøjletryk på 12.000 mm.

Pris 7.899 kr. 

Læs på Friluftsland.dk

 

Telos TR3 Lightweight

Ultralet til 3

Sea to Summit Telos TR3

Vi har her med et ultralet Telt at gøre. Med plads til tre og en vægt på blot 2.118 gram er det således ikke vægten, der tynger på et Telt, der kan bruges på alt fra vandreturen og cykelturen til kanoturen. Og bare fordi Telos TR3 er let, betyder det ikke, at det er trangt eller ukomfortabelt. Tension Ridge™-designet giver nemlig større loftshøjde (128 cm det højeste sted), bedre pladsudnyttelse, god ventilation, gode adgangsforhold og godt udsyn. De stejle vægge giver mere teltvolumen, større liggeflade samt plads til en højere, mere behagelig madras og pude. Der er en stor udluftningskanal øverst i teltet, som mindsker dannelse af kondens, og den er ledsaget af basis-ventilation – begge justeres nemt inde fra teltet. Endelig giver de høje, brede døre gode adgangsforhold og godt udsyn. Teltets oversejl kan hurtigt omdannes til et halvåbent shelter (Hang Out Mode), Quick Connect-opsætning gør teltet let at sætte op, og der er to indgange plus to apsisser med plads til opbevaring af udstyr. Oversejl og bund kan modstå et vandsøjletryk på henholdsvis 1.200 mm og 2.500 mm og har udelukkende tapede sømme. Det ultralette indertelt af polyester-myggenet bidrager til ventilation og beskyttelse mod insekter. Teltet er pakket i flere poser, så det er nemt at fordele vægten mellem flere rygsække, og teltposen kan desuden bruges til opbevaring af småting i teltet

Pris kr. 7.049 

Læs mere på Eventyrsport.dk

TLT Lae Dome 2

Designet til Skandinavien

TLT LÆ Dome 2

Teltene fra TLT er designet til at fungere perfekt i de udfordringer, der er i den nordiske natur, når det drejer sig om vejr, vind og insekter. Kuppelteltet her er beregnet til to personer og byder på god plads og en imponerende rumfornemmelse takket være buernes facon og den ekstra, tværgående stang, der er med til at skabe de to apsisser. Teltet kan bruges samlet eller med inderteltet alene på en varm nat. De to apsisser giver plads til opbevaring, og da begge er forsynet med en dør (med myggenet), bliver det også nemmere at komme ud og ind af teltet. Dørene kan også rulles helt til side, så man kan nyde udsigten – og skabe fantastisk ventilation. Der er desuden overdækkede, højtsiddende ventilationsåbninger, som kan bruges med myggenet eller helt åbne. Det kan lukkes fuldstændig til i dårligt vejr – en stor fordel i Skandinavien.

Stængerne er i aluminium, og når du hiver dem ud af posen, sidder de to buer allerede sammen med en smart kobling. Der er farvekoder for at gøre opsætningen nem. Oversejlet består af AquaShield PU, som er et ripstop-polyester med PU-coating og et vandsøjletryk på 3.000 mm. Der medfølger et reparationssæt. Vægt: 2.950 gram.

Pris 2.299 kr.

Læs mere på Eventyrsport.dk

 

Andre spændende artikler


Tre dage i Nationalpark Mols Bjerge

Tre dage i Nationalpark Mols Bjerge

Tre sydsvenske nyklassikere

Tre sydsvenske nyklassikere

Spray mod flåt

Spray mod Flåt