Blefjell

4 dages vandretur i norsk skov og fjeld


Blefjell er en helt særlig kombination af skov, fjeld og åbne hytter, som kun Norge kan byde på. Området ligger bogstavelig talt i Oslos baghave, er nemt at komme både til og fra og er et oplagt mål for en forlænget weekend i ydersæsonerne. Og så får man det endda for sig selv.

Turen på langs af Blefjell byder på lige over 40 kilometers vildt varieret norsk skov og fjeld. Dagsdistancerne er af en sådan længde, at der næsten ikke er grænser for, hvad man kan slæbe med af spiselige lækkerier i rygsækken samtidig med, at man er sulten nok til at sætte pris på det, når man kommer frem til næste hytte.

Hytterne er til gengæld så tilpas hyggelige, at man glemmer sine tæer, der med norsk statsgaranti bliver fugtige på de mosede stier samtidig med, at der er nok brænde til at lade brændeovnen tørre både støvler og fødder til morgendagens tur.

Og så er området ekstremt tilgængeligt: Efter blot 8 timers køretid fra København stod undertegnede med frisk bjergluft i næsen og fjeldvand i drikkedunken.

Blefjell er samtidig et oplagt område for både nybegynderen og den øvede vandrer, som ønsker at opleve et nyt område. Terrænet er kuperet og hyttemulighederne gode – Den Norske Turistforening har fire hytter på Blefjell, som alle er ubetjente, men kan bookes hjemmefra.

Særligt hytten ”Øvre Fjellstul” er med sin konstruktion i laftet tømmer en helt særlig oplevelse, som man ikke skal sig snyde for, hvis turen går til Blefjell. 

Med enorme Hardangervidda som nordligvestlig nabo og Oslos lavt liggende skovområder som østlig ditto ligger Blefjell helt særligt midt mellem skov og fjeld. Det giver en utrolig rig flora og fauna: I efteråret kan man spise sig mæt i multe- eller blåbær, og om sommeren kan man bruge dagevis på fiskeri i de mange søer – sidstnævnte kræver dog fiskekort.

Selvom Blefjell ligger tæt på Oslo, virker der på ingen måde overbefolket i området. Der er med andre ord rigelig plads, frisk luft og ro til, at 8 timers køretur fra København er rigtig godt givet ud for en forlænget weekend i Blefjell.


Aktivitet

Vandretur


Land

Norge


Turlængde

41 km


Tid

4 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.