Dalsland Kanal

5 dages tur i Kano eller Kajak


Dalsland Kanal er en 250 kilometer lang vandvej mellem de dybe skove nær den norske grænse, til vandet flyder ud i den enorme sø Vänern. En række langstrakte søer er forbundet med kanaler og sluser udgør en af Europas smukkeste vandveje med en overflod af fine lejrpladser undervejs.

Dalsland Kanal er svensk friluftsliv, når det er bedst, og er et idéelt område til Kano og Kajak for både let øvede og gamle garvede roere. Her er stille søer, store skove, fine shelterpladser og masser af dyreliv.

Dalsland Kanal er ikke en kanal, der går fra A til B; det er nærmere en perlerække af små og store søer, som er forbundet med hinanden ved hjælp af gravede kanaler og sluser.

Det er en labyrint af muligheder, og ikke to ture i det enorme, vidtforgrenede og langstrakte søsystem behøver at være ens.

Det er bare at finde kortet frem, og planlægge en rute, der passer til lige præcis dig – mulighederne er uendelige, og man kan sagtens få flere uger til at gå i området.

Udover fantastisk natur, hvor skoven læner sig helt ned i vandkanten, mens du ror forbi i dit eget tempo, er sluserne en unik oplevelse i dette område.

Siden 1800-tallet har de som store vandfyldte trappetrin fragtet bådtrafikken mellem lavereliggende og højereliggende søer.

Det er ofte ved sluserne at man møder andre kajak- eller kanoroere og kan få nogle fif til fede lejrpladser eller måske en hyggesnak med slusevagten.

Som kronen på værket i Dalsland Kanal ligger Håverud Sluse, slusen over alle sluser, der med sine fire slusekamre og en akvædukt over elven er lidt af en oplevelse at forcere i Kajak.

I Håverud mødes bilvej, jernbane, akvædukt, elv og sluser på kryds og tværs i ét punkt i et ingeniørmæssigt mesterværk, hvor du kan regne med at blive iagtaget af en del turister, der er nysgerrige efter at se sluserne i funktion.


Aktivitet

Kajaktur


Land

Sverige


Turlængde

112 km


Tid

5 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.