Den øvre Gudenå

3 dage på Danmarks største å


Den øvre del af Gudenåen er indbegrebet af at padle på en dansk å. Brede ådale med græssende køer, store kær med sivskove og korte skovstrækninger glider forbi dig. Vandet er – især i tørre perioder – ofte meget klart på den rolige åstrækning. Til sidst venter en lidt mere strømfyldt finale mellem Voervadsbro og Klostermølle.

Bortset fra nogle ret vilde slyngninger gennem Uldum Kær, er turen meget egnet for begyndere og familier, der vil smage på friluftslivet under ordnede rammer i en fin natur, der dog langtfra er vildmark.

Men midtvejs mellem broer og større veje, med blomstrende vandranukler på åen og pragtvandnymfer om ørene, kan du godt ramme fornemmelsen af vild natur.

Strækningen fra Tørring til Klostermølle ved Mossø er omtrent 40 kilometer, og denne strækning er reguleret for at beskytte naturen. Og der er faktisk noget at beskytte, for artsrigdommen og livet i vandet er af rigtig god kvalitet.

For netop at beskytte naturens ret rige liv må du kun padle på åen fra 25. juni og året ud. Til gengæld møder du højst kun andre kanoroere i modsætning på det næste lange stykke af åen mellem Klostermølle og Silkeborg, hvor der både er motor, sejl- og rutebåde.

Strækningen er – som en klassisk kano-å – også velsignet af en god logistik, hvor du kan leje kanoer flere steder, sove på telt- eller campingpladser og endda blive fragtet tilbage af Modstrømsbussen, når du kommer til Klostermølle.

Undervejs kan du gøre flere afstikkere til fods. Ikke mindst ved Klostermølle kan du vandre en fin tur til toppen af Sukkertoppen og i de kuperede skove omkring udsigtspunktet – og nyde udsigten over Jyllands største sø, Mossø.


Aktivitet

Kanotur


Land

Danmark


Turlængde

40 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.