Gendarmstien

Fem dages formidable vandrerute langs Flensborg Fjord


Fem formidable vandreetaper langs Flensborg Fjord byder dig velkommen til 84 kilometers kystnær vandring. Med havet på den ene side og det grønne landskab på den anden bevæger du dig igennem et utroligt varieret landskab med store åbne bøgeskove, skrænter, strande og græssende køer på markerne.

De 84 kilometer på Gendarmstien i det sønderjyske grænseland er dansk kystvandring i topklasse, hvor naturoplevelse og historie går hånd i hånd. Ruten følger de stier, som de danske grænse-gendarmer brugte, når de til fods patruljerede langs grænsen med et vågent øje rettet mod eventuelle smuglere. Helt frem til sidst i 1950'erne blev der patruljeret til fods på disse stier, der i dag bringer ren vandreglæde til friluftsfolket.

Langs hele ruten er der utallige mindesmærker, der har at gøre med tabet af Sønderjylland og genforeningen. Med et par afstikkere fra stien er det muligt at besøge historisk interessante steder som Dybbøl Mølle og Gråsten Slot. 

Naturen er smuk og varieret med sine rigelige havudsigter og fine kig over fjorden til Tyskland, lysegrønne bøgeskove, og gule og røde tegl-stensstrande. Ruten bringer dig forbi flere hyggelige små havne, og igennem Sønderborg, hvor byens restauranter byder på lækker frokost.

Vandreturen på Gendarmstien kan nemt skræddersys efter behov, hvilket bare bidrager endnu mere til dens popularitet: Du kan vandre hele ruten i et stræk eller dele den op i bidder, du kan sove i Telt eller indendørs, og du kan bære din rygsæk eller få den kørt. På Gendarmstien kan du vandre lige præcis som du ønsker det.

Som en ekstra bonus på vandreturen er det ikke bare en naturskøn strækning - du bevæger dig også igennem et område, der har haft enorm betydning for Danmarkshistorien med tabet af Sønderjylland i 1864 og den efterfølgende genforening i 1920.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

84 km


Tid

5 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.