GR20 - Korsika

16 dage på Europas hårdeste vandrerute


GR20 bliver ofte betegnet som Europas hårdeste langdistancerute, men strabadserne bør ikke løbe med opmærksomheden: GR20 byder på formidabelt fin bjergvandring midt i Middelhavet.

GR20 spilder ikke tiden. Efter man på rutens første dag traver op i bjergene, bliver man der de næste 14 dage. Ruten følger nemlig den klippede, takkede bjergryg på den mildest talt skønne Middelhavsø, Korsika, fra nord mod syd.

Her vandrer du ofte stejlt op eller ned gennem spektakulære dale og under himlen på klipperne uden noget til at blokere de vide udsigter ud over øens toppe, der rager helt op i 2.700 meters højde.

Skygge er der ikke meget af. Ruten bliver en anelse dramatisk ofte refereret til som ’Europas hårdeste’, og man skal da heller ikke regne med en slentretur gennem blomsterdale.

GR20 er ofte krævende, slingrer af sted over løse sten og op og ned, op og ned på særdeles stejle strækninger, hvor man ikke skal have pakket højdeskrækken med i rygsækken.

Man skal heller ikke tælle kilometer, for på GR20 vandrer man ikke mange kilometer i timen. Det er terrænet for besværligt til.

Men netop det lidt bøvlede terræn betyder også store belønninger: øde bjergsøer, dramatiske slugter og grønne alpinenge. Her kan du passende smide den lille rygsæk – du behøver nemlig ingen stor rygsæk, da du kan sove i refugier undervejs – og suge sommersolen og bjergluften til dig.

Og når man så en sjælden gang imellem dykker ned i birkeskove, så dufter de, så man tror det er løgn.

Herligt.

Alt i alt finder du en rute, der aldrig er kedelig, som har et utal af naturlige højdepunkter, og som for de fleste vil være så stor en udfordring, at der er stor tilfredshed ved at fuldføre.

Er man ligeglad med den slags, kan ruten for øvrigt sagtens bides over i to, så man kun går den nordlige eller den sydlige halvdel.

De fleste mener, at det er den nordlige del af ruten, der er den hårdeste.


Aktivitet

Vandretur


Land

Frankrig


Turlængde

180 km


Tid

14 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.