Vandreturen fra Silkeborg til Himmelbjerget, og videre mod Ry, fører dig gennem noget af Danmarks flotteste og mest kendte natur. Variationen og højderne er i særklasse. Her vandrer du med flotte udsigter og kan slå lejr tæt ved idylliske Gudenåen.
Vandreturen kan oplagt starte i Silkeborg eller Ry. Ruten følger søerne mellem de to byer og man vandrer på den måde hele vejen rundt om søerne i løbet af weekenden.
Vandremæssigt kan du glæde dig til et par dage med varieret og naturskøn vandring med fine muligheder for forskellige typer af overnatning og forkælelse med mad og drikke der kan købes undervejs. Ruten er i øvrigt rigtig fint markeret.
Du skal dog være opmærksom på at der på sydsiden er steder hvor ruten Århus-Silkeborg bruger samme type markering!
Istidslandskabet giver en oplagt invitation til at fordybe sig i områdets geologiske historie og du kan da også sagtens bruge tre dage på denne tur hvis du foretrækker lidt mere tid til fx fordybelse undervejs. Også udviklingen for Silkeborg, med kongelige jagter og det at gå fra handelsplads til købstad, med hjælp fra vandkraften i Gudenåen og jernbanen sidst i 1800 tallet. Her kan du krydre din tur med lidt kulturhistorie.
Ønsker du at korte turen af, er der i sommerhalvåret mulighed for at tage en lille elektrisk færge over søerne ved Ålekroen og Skyttehusets Camping.
Aktivitet
Land
Turlængde
Tid
Type
Pris
Denne tur er bedst i:
Dag 1:
Fra Ry Station starter du ved informationsskiltet og går mod Alling. Ved Birkhede kan du allerede få et godt kig til landskabet fra fugletårnet.
Herefter når du til Laven, Svejbæk og Sejs, inden du når til Nordskoven med fri teltning inden Silkeborg.
Ønsker du at gå uden om Svejbæk og Sejs kan det lade sig gøre at gå ad stier nord om byerne og i stedet gå gennem heden.
Hvis du foretrækker en lang første dag så kan du fortsætte gennem Silkeborg og ned på sydsiden til enten Gudenåens camping eller fri teltningsskov med bl.a. Østerlund shelterplads (33 km fra start i Ry) og teltplads Karoline Amalies Høj.
Hold øje med teksten under de røde pile for at sikre du følger netop himmelbjergruten, når du når ned på sydsiden af søerne.
Dag 2:
Turen fortsætter sydover og følger søerne tæt helt ned til Himmelbjerget.
Bjerget, som for små 300 år siden beskrives første gang, og som Erik Pontoppidan bestemt mener er blandt Europas højeste.
Herfra går du lidt mere væk fra vandet og har kun små 8 km, til du er retur i Ry.
Ruterne indeholder viden som:
Sæson, hvornår er det godt at tage på tur.
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning.
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.
Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.
Sommerhalvåret lokker med lange dage og masser af grønt i landskabet. Ruten er populær – også af dagsvandrere omkring byerne og især Himmelbjerget, så en tur i ydersæsonnerne vil give væsentligt mere plads på stierne.
Sensommer og tidligt efterår er der både bær og mulighed for svampe.
På ruten finder du både fri teltning arealer, lejrpladser med og uden shelter, camping og hotel mulighed.
Der er f.eks. fin mulighed for overnatning i shelter med primitivt toilet og godt bålsted ved Østerskov.
Lidt vest for Sejs findes også pladser med shelter, vand og bålsted. Vær opmærksom på at shelters nemt kan være optaget i weekender i højsæsonen (maj-september).
Der kan provianteres flere steder undervejs, bl.a. Sejs, Ry og Silkeborg
Vand kan tankes ligeledes flere steder hver dag.
Kørsel til Ry 65 km fra Århus og 335 km fra København.
Togstation og fin parkering ved rutestart i Ry eller Silkeborg, og derudover stationer i Laven og Svejbæk.
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS