Himmelbjergruten

2 dages vandrerute med flotte udsigter og lejrpladser tæt ved idylliske Gudenåen.


Vandreturen fra Silkeborg til Himmelbjerget, og videre mod Ry, fører dig gennem noget af Danmarks flotteste og mest kendte natur. Variationen og højderne er i særklasse. Her vandrer du med flotte udsigter og kan slå lejr tæt ved idylliske Gudenåen.

Vandreturen kan oplagt starte i Silkeborg eller Ry. Ruten følger søerne mellem de to byer og man vandrer på den måde hele vejen rundt om søerne i løbet af weekenden.

Vandremæssigt kan du glæde dig til et par dage med varieret og naturskøn vandring med fine muligheder for forskellige typer af overnatning og forkælelse med mad og drikke der kan købes undervejs. Ruten er i øvrigt rigtig fint markeret.

Du skal dog være opmærksom på at der på sydsiden er steder hvor ruten Århus-Silkeborg bruger samme type markering!

Istidslandskabet giver en oplagt invitation til at fordybe sig i områdets geologiske historie og du kan da også sagtens bruge tre dage på denne tur hvis du foretrækker lidt mere tid til fx fordybelse undervejs. Også udviklingen for Silkeborg, med kongelige jagter og det at gå fra handelsplads til købstad, med hjælp fra vandkraften i Gudenåen og jernbanen sidst i 1800 tallet. Her kan du krydre din tur med lidt kulturhistorie.

Ønsker du at korte turen af, er der i sommerhalvåret mulighed for at tage en lille elektrisk færge over søerne ved Ålekroen og Skyttehusets Camping.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

55 km


Tid

2 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.