Höga Kustenleden

13 dages vandrerute med klassisk skærgård, stejle granitklipper og dybe troldeskove


Höga Kustenleden er en smuk, idyllisk og imponerende kombination af klassisk skærgård, stejle granitklipper og dybe troldeskove, som går gennem et landskab, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Vandreturen her er på listen over Sveriges 12 såkaldte ’signaturleder’.

Man finder de smukke landskaber samt grunden til, at Höga Kustenleden er på UNESCOs liste over verdens naturarv, på grund af den store forandring, der er sket i landskaberne siden den sidste istid.

Landskaberne har i løbet de seneste små 10.000 år hævet sig mere end noget andet sted i verden – med omtrent 295 meter – og faktisk skyder landskaberne stadig op; omtrent 8 millimeter hvert år.

Stien bølger sig op og ned, byder ofte på store kig ud over skærgårdens fine øer, og undervejs på turen vandrer man gennem Skuleskogens Nationalpark, hvor man kan drage til tops på Skuleberget, der er næsten 300 meter højt.

Her kan man for øvrigt også tage en pause fra stien og prøve kræfter med en omgang Via Ferrata, som man kender det fra Alperne og Dolomitterne.

Nationalparken ligger midt på ruten, så det passer fint med en overliggerdag her. Der er selvfølgelig også fine muligheder for at tage pauser ved vandet. Husk badetøjet.


Aktivitet

Vandretur


Land

Sverige


Turlængde

128 km


Tid

7 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.