Jotunheimen

Fra fjeld til fjord, vandring i 4 dage


På kun 4 dage oplever man brævandring, den højest beliggende dnt-hytte (i 2.068 meters højde), fantastisk norsk hytteliv på Skogadalsbøen og udsigten til Nordeuropas største vandfald, Vettisfossen.

Turen starter på klassiske Sognefjellshytta, hvor især mange turister tager turen forbi for at se de store fjelde fra vejsiden. Dog vil man på denne tur kommer væk fra alt bilstøj og larm.

På førstedagen skal man på toptur op til Fannaråkhytta i 2.068 meters højde. Fannaråkhytta er den højest beliggende dnt-hytte og er især kendt for sin storslåede udsigt. Undervejs skal man måske på sin første tur over isbræ, da man vil komme på guidet brævandring over Fannaråkbreen.

Turen over Fannaråkbreen er ikke teknisk krævende, da der ikke næsten ikke bliver dannet nogen sprækker i isen. Så her vil de fleste vandrevante kunne være med. Efter en overnatning på Fannaråkhytta bevæger man sig mellem nogle af de højeste fjelde, Norge har at byde på, i form af Hurrungane-Massivet under nedstigningen til Skogadalsbøen.

På den dag møder man store kontraster i den norske natur, da man går fra sten og is i 2.068 meters højde ned til birkeskov og græsområder i ca. 850 meters højde.

Ved Skogadalsbøen får man rigtig smag på det norske hytteliv. Ud fra egen personlig mening er Skogadalsbøen en af de mest hyggeligste og velplacerede dnt-hytter i Norge. Og hvis dette ikke var nok, oplever man dagen efter Nordeuropas største fritfaldende vandfald, Vettisfossen.


Aktivitet

Vandretur


Land

Norge


Turlængde

45 km


Tid

4 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.