Kosterhavets Nationalpark

Svensk Skærgård - 5 dages tur i havkajak


Forestil dig et ørige, hvor små og større øer og klippeskær er spredt med rund hånd ud over havet. Hvor bare et par af øerne er bebyggede, og hvor du hver aften kan have lejrplads på din helt egen ø, mens bare sælerne og havfuglene holder dig med selskab.

Kosterhavets Nationalpark er Sveriges første maritime nationalpark og består af 98 procent hav dekoreret med en myriade af klippeøer og skær, der er strøet ud over hele området med rund hånd. Da størstedelen af øerne er beskyttet område, er de ikke bebyggede, ud over hovedøerne Sydkoster og Nordkoster. Her er derfor et væld af øer at gå på opdagelse iblandt, og der er alle muligheder for at lægge sin lejr på en øde og ubebygget ø, hvor du efter en dejlig dag på vandet kan udforske øen og kan sidde på klipperne og nyde solnedgangen.

Ud over den ydre skærgård, som er er selve øgruppen Kosterøerne, er der langs kysten også en indre skærgård. Hele kysten er spækket med øer, og det er en stor oplevelse både at opleve den ydre og den indre skærgård. At ro indenskærs er samtidig et godt alternativ, hvis det skulle blæse for meget til at ro ud til øerne. I den indre skærgård vil man ofte kunne finde læ bag de skovklædte øer.

Kosterhavets Nationalpark støder op til Ytre Hvaler Nasjonalpark på den norske side af grænsen, samt flere naturreservater på den svenske side. Tilsammen udgør det et kæmpe stort naturskønt område med øde klippeskær, små hyggelige øer, naturhavne, sandstrande og maleriske gamle fiskerlejer med svenskrøde huse.


Aktivitet

Kajaktur


Land

Sverige


Turlængde

74 km


Tid

5 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.