Kungsleden: Abisko - Vakkotavare

8 dages vandretur på ikonisk rute


Kungsleden er en cirka 400 kilometer lang vandresti højt mod nord gennem den svenske fjeldverden fra Abisko i nord til Hemavan i syd. Vandrestien blev til for over 100 år siden, da fjeldturismen for alvor tog fart, og er en af de mest kendte og ikoniske vandreruter i verden.

Kungsleden fører dig gennem et varieret fjeldlandskab med snedækkede toppe og langs klare søer, hvor man krydser brusende elve på gyngende hængebroer, vandrer over fjeldplateauer, kommer forbi same-landsbyer og gennem lavtvoksende fjeldskov, og går gennem verdensarvsområdet Lapponia og de fire nationalparker Abisko, Sarek, Stora Sjöfallet og Pieljekaise.

Her er du i Europas største sammenhængende naturområde, og der er ganske få tegn på mennesker, ud over nogle enkelte hytter, som ligger som små oaser af komfort langs vandrestien.

Uanset om du overnatter i hytterne eller ej, vil du her have mulighed for at møde andre vandrere, for at småsnakke med hytteværten og få gode råd om området og for at få en vejrudsigt for de kommende dage.

Her er du nord for polarcirklen, hvor en stor del af ruten ligger over trægrænsen med ubrudte fjeldudsigter så langt øjet rækker. Midt på sommeren kan du nyde midnatssolen, og har med de lyse nætter mulighed for at vandre døgnet rundt – hvorfor ikke vandre om natten og sove om dagen?

Der er en hel del rener i området, og måske ser du store renflokke, elge, fjeldræv eller ryper.


Aktivitet

Vandretur


Land

Sverige


Turlængde

110 km


Tid

7 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.