Lollands Diger

3 dages vandrerute med vilde heste, havørne og havudsigt


Et forsvundet ø-rige, vilde heste, havørne, badestrande og vandring med konstante havudsigter - lyder det som en eksotisk vandreoplevelse? Det er det også, og du finder det i et af Danmarks i friluftssammenhænge lidt mindre velbesøgte områder, nemlig på Lolland.

Du er aldrig langt fra havet, når du vandrer langs Lollands diger, og da du går oppe på diget et par meter hævet over havniveau, har du perfekt udsyn over vandet på stort set hele ruten.

Læg dertil en højdeprofil som en pandekage, og du har en let vandret rute på god og flad sti og med uovertrufne havudsigter.

Digerne blev bygget på en tragisk baggrund, nemlig den store oversvømmelse af Lolland sidst i 1800-tallet, hvor folk drev til havs siddende på deres stråtage, og en stor del af øen blev lagt under vand.

I dag danner diget den perfekt ramme for en vandre- eller cykeltur, og mens du vandrer afsted med bølgebrus i øregangene, vind i håret og med øjnene hvilende på havet og horisonten, kan du sende en tanke tilbage i tiden til dem der byggede diget i en tid hvor alt blev bygget ved håndkraft, hårdt arbejde og knofedt.

Ruten starter langs Nakskov Fjord, der med sine mange grønne øer er en fryd for øjet. På Lollands solrige sydkyst kan du nyde de mange sandstrande og måske bade i havet i pauserne.

Sandklitter, vilde heste og chancen for at se havørne møder dig i området omkring Hyllekrog.

Lollands diger er også en god cykelrute for dig, der har det fint med at cykle på grussti.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

63 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.