Marskstien til fods

3 dages vandrerute i marsklandskaberne


Marsklandskabet byder dig velkommen til 54 km i noget af Danmarks mest unikke natur. Du kommer til at vandre langs de flade engarealer og langs digerne. Marskstien bliver også kaldet ''den flade dræber'' og det er ikke uden grund, da man på største del af ruten, kommer til at kunne se flere km ud i landskabet/horisonten.

De 54 km på marskstien, snor sig igennem det smukke og unikke marsk landskab.

Marsken er et fladt englandskab, hvor man på store dele af ruten kan se flere kilometer ud i landskabet. På store dele af ruten følger man de anlagte diger, som beskytter byerne mod oversvømmelse.

Ruten er en trampesti, hvilket vil sige, at man på store dele af ruten går på græs, og det kan ikke forventes at være slået. Man må derfor forvente, at man til tider vandrer i højgræs eller blandt græssende får.

Marsken er især kendt for sit rige fugleliv, med en lang række vadefugle og rovfugle.
I foråret og efteråret er der mulighed for at opleve sort sol, hvor store flokke af stær flyver i flotte formationer, inden at de går til ro for natten i marsken.

Marskstien er lavet som en rundtur, så du start og slutter samme sted. På turen rundt, kommer du forbi byerne Rudbøl, Højer, Møgeltønder og Tønder. I alle byerne er der muligheder for overnatning enten på hotel, camping eller shelter.

På ruten kommer man forbi forskellige seværdigheder bl.a. Højer Sluse, Højer mølle, Schackenborg slot og Tønder vandtårn, som er et besøg værd.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

54 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.