Jotunheimen (Massiv 2)

4 dages vandrerute blandt Norges højeste fjelde


Jotunheimen, giganternes hjem. Her findes størstedelen af Norges højeste fjelde. På denne tur oplever man norske alpinforhold via brævandring, besøger DNT’s højest beliggende hytte, Fannaråkhytta og oplever traditionelt norsk hytteliv på en af DNT’s ældste hytter; idylliske Skogadalsbøen.

Allerede fra dag 1 vil du blive fyldt med nye fantastiske oplevelser, når du måske for første gang skal prøve at gå på isbræ.

Fra Sognefjellshytta i 1400 meters højde skal man op til Fannaråkhytta i 2070 meters højde med en mellemetape over Fannaråkbreen.

Turen over isbræen er ikke krævende, og man har guide med over hele turen. Så hvis man aldrig har prøvet at gå på isbræ, er turen være en god begyndelse.

Ved ankomst til Fannaråkhytta kan man krydse af, at man har været på den højest beliggende DNT-hytte. Man har også fantastisk udsigt til Hurrungane-massivet, som bl.a. består af det tredje højeste fjeld i Norge, Store skagastølstind.

Fra Fannaråkhytta i de alpine omgivelser bevæger man sig nu ned til Skogadalsbøen i frodig birkeskov. Man vil her være næsten sikker på at møde et par får på vejen.

Skogadalsbøen er et fantastisk udgangspunkt for dagsture eller blot at holde en hviledag.

Med retningen mod det sydlige Jotunheimen vil man på Fondsbu møde Solbjørg, som er bestyreren på hytten. Med lidt held vil Solbjørg synge en sang inden aftensmaden på hytten. Hun er gammel sangerinde og skuffe ikke.

Med det meste af Jotunheimen bag sig begiver man sig hen mod Slettningsbu. Slettningsbu er en af mange selvbetjente hytter, DNTråder over.

Et besøg på en selvbetjent hytte er noget for sig selv. Her får man især følelsen af småhyttelivet, hvor man selv skal sørge for at lave mad, tænde op i pejsen og hente vand i elven.


Aktivitet

Vandretur


Land

Norge


Turlængde

75 km


Tid

4 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.