Norra Vättern Skærgård

3 dages kajak- eller kanotur i naturreservat med et hav af flotte øer.


I den nordlige ende af Sveriges andenstørste sø, den langstrakte Vättern, ligger en ferskvandsskærgård, hvor du stille kan glide frem med kajakken mellem over 50 ubeboede øer. Norra Vättern Skärgård er et naturreservat, og langs Vätterns kyster ligger en mængde andre naturreservater som for eksempel det klippefyldte Harge Uddar.

I Norra Vättern Skærgård er der masser af muligheder for at gå opdagelse på vandet blandt de over 50 udebeode øer.

Her er alle muligheder for at sammensætte din helt egen rute, afhængigt af hvor langt du har lyst til at ro, ligesom det er nemt at tilpasse turen efter vind og vejr. Blæser det fra den ene retning kan man for eksempel holde sig på læsiden af øerne, eller langs den af fastlandskysterne, som byder på mest læ for vinden.

Her er flere åbne kryds mellem fastlandet og øerne, ligesom man også skal være klar på kryds imellem øerne, så kajakken er mere oplagt end kanoen.

En fin dagstur fra Norra Vättern går under Stora Hammarsund-broen, hvor man kommer ind i fjordlignende kanaler og pludseligt er i en helt anden naturtype. Herfra kan man ro helt til Askersund eller forbi herregården Stjernsunds Slott.

Syd for naturreservatet ligger to større øer, Stora Röknen og Lilla Röknen. Vær opmærksom på, at det er militærområde, og der kan være adgangsbegrænsning, når der afholdes militærøvelser.

I den vestlige del af naturreservatet kan man se det uskønne syn af papirværket i Olshammar, så hold eventuelt pauserne på østsiden af øerne i dette område.


Aktivitet

Kajaktur


Land

Sverige


Turlængde

50 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.